Kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara iyi gelen yöntem! Beyaz çatlak izleri nasıl geçer?

Vücut çatlakları, kadınların korkulu rüyalarından biridir. Beslenme alışkanlıkları, genetik faktöreler, kilo alıp verme, hamilelik gibi etkenler vücut çatlaklarına sebep olabiliyor. Çatlakları mümkün olduğunca erken tedavi etmek gerekir. İşte çatlaklara kesin çözüm olacak mucize doğal karışım...

Bel gölgesinde, bacaklarda, kollarda ve karın bölgesinde oluşan çatlaklar yaz ayları başta olmak üzere bu bölgeleri açıkta bırakan kıyafetlerin giyildiği durumlarda kötü görünümleri ile sıkıntı oluşturmaktadır. Aşırı kilo alıp verme, cildin kuru olması gibi nedenlerle oluşan çatlaklar için piyasada pek çok kozmetik krem olmasına karşın son yıllarda kozmetik cerrahi sektöründe lazerin kullanım alanlarının genişlemesiyle beraber yaygınlaşmaya başlayan lazerle çatlak tedavisi hızlı ve etkili çözümler sunmaktadır.

çatlak izleri

çatlak izleri

Selülit nedir,nasıl geçer? Selülite neden olan besinler nelerdir? Nescafe selülit yapar mı?İLİŞKİLİ HABERSelülit nedir,nasıl geçer? Selülite neden olan besinler nelerdir? Nescafe selülit yapar mı?

  • · Vücuttaki çatlaklar pek çok farklı nedene bağlı olarak oluşsa da en sık görülen nedeni hamileliktir. Gebelikte alınan kilo ve oluşan ödemin yanı sıra karında ve memelerde oluşan büyüme de derinin gerilmesine ve sonuç olarak çatlamasına yol açabilir. Bu dönemde oluşan çatlaklar stria gravidarum olarak tanımlanır. 
  • · Gebeliğin yanı sıra aşırı kilo alıp vermek ve kas kütlesinin aniden artmasına yol açan vücut geliştirme gibi aktivitelerde de deri çatlağı oluşabilir. Obezite problemi olan kişilerde deri çatlağı görülme olasılığı ise yaklaşık %40 oranında artar. 
  • · Ergenlik döneminde kas yapısının gelişmesi, aşırı kilo almak ya da vermek de ergenlik döneminde deri çatlağı oluşumuna yol açabilir. 
  • · Deri çatlağına neden olan etkenlerden biri de vücutta yaşanan hormonal değişimlerdir. 
  • · Tüm bunların yanı sıra kullanılan bazı ilaçlar da vücut çatlağına neden olabilir. Özellikle bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan kortizon, elastin ve kolajen liflerin yıkımına neden olabilir. 
  • · Deri çatlağı bazen nedensiz olarak da oluşabilir. Bu tip vücut çatlakları, idiopatik çatlak olarak tanımlanır. Vücut çatlakları, vücudun hemen her bölgesinde oluşabilir. Ancak çoğunlukla, meme, karın, sırt, kalça, bacak ve üst kolun iç kısmında görülür. Kadınlarda kalça, bacak ve memelerde, erkeklerde ise kol, bel bölgesi ve kalçada yaygındır. Vücut çatlaklarının ergenlik döneminde ve gebelikte oluşma olasılığı artar.

doğum sonrası çatlak

doğum sonrası çatlak

İşte çatlakları kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara iyi gelen yöntem...

MALZEMELER

1 yemek kaşığı badem yağı
1 yemek kaşığı kayısı yağı
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri derin kasenin içerisinde homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra banyo yapmadan tam 30 dakika önce çatlayan bölgelere masaj yapın. 

10 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Ayda 3 kez düzenli bir şekilde uyguladığınızda kısa sürede çatlakların yok olduğunu göreceksiniz.

Scrub nedir ve ne işe yarar? Scrub çeşitleri nelerdir? Ev yapımı Scrub tarifiİLİŞKİLİ HABERScrub nedir ve ne işe yarar? Scrub çeşitleri nelerdir? Ev yapımı Scrub tarifi

KAKAO YAĞI 

kakao yağı

kakao yağı

Çatlak izlerinden kurtulmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de organik kakao yağıdır. Çatlakların olduğu bölgeye günde iki defa kakao yağı ile masaj yapın. Aynı işlemi shea yağı ile de yapabilirsiniz.

FIRÇALAMA 

at kılı fırçalama

at kılı fırçalama

Kuru fırçalama, kan ve lenf dolaşımını uyarır. Ayrıca bölgedeki toksinlerin daha kolay yok edilmesine yardımcı olur. Kuru fırçalama, yağ ve ter bezlerinin işlevselliğini artırır ve ölü cilt hücrelerini temizler. Bu size pürüzsüz, yumuşak ve lekesiz bir cilt verir.

At kılı fırçası nedir ve ne işe yarar? At kılı fırçası nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERAt kılı fırçası nedir ve ne işe yarar? At kılı fırçası nasıl kullanılır?

Bu adım için vücut fırçasına ihtiyacınız olacak. Kullandığınız fırçanın kıllarının yumuşak ve doğal olmasına özen gösterin. Dairesel yukarı doğru hareketlerle etkilenen bölgeyi kuru fırçayla yavaşça fırçalayın.

Fırçalamaya 5-6 dakika devam edin. Duş alın ve iyi bir nemlendirici uygulayın. Banyo yapmadan önce her gün bunu tekrarlayın.

En lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsü

İLİŞKİLİ HABER

En lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsü
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0