Sivilceli ciltler için doğal bakım önerileri

Aşırı yağlı besinler tüketme veya hormonel problemlerden dolayı ortaya çıkan sivilceleri doğal yöntemlerle tedavi edebilirsiniz. İşte sivilceleri geçiren doğal bakım önerileri...

Güzelliğinize gölge düşüren sivilceleri yok eden doğal maske tariflerini sizler için araştırdık.

İşte evde hazırlayabileceğiniz doğal maskeler:

YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akını çırpmadan yüzünüze sürün ve kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Yumurta akı cildin yağını dengelerken gözenekleri açar ve akne izlerinin görünümünü azaltır.

FESLEĞEN MASKESİ

Fesleğenli ev yapımı tonik, aknelerin yayılmasını engeller ve akne oluşumuna neden olan mikropları azaltır.Fesleğenli toniği hazırlamak için, yarım litre suyu kaynatın ve bir avuç fesleğen atıp 10-15 dakika demleyin. Süzdükten sonra soğumasını bekleyin. Yüzünüzü bu tonikle temizleyin.

TUZ MASKESİ

Bir miktar deniz tuzunu soğuk suyla karıştırdıktan sonra yüzünüzü bu sula yıkayın. Deniz tuzu çok iyi bir dezenfektandır ve akne oluşumuna neden olan aşırı yağ üretimini azaltır. Cildiniz hassas ise tuz ilk anda yakabilir. Yanma hissi oluşursa bol soğuk suyla yıkayın.

YULAF VE YUMURTA MASKESİ

1-2 kaşık yulaf ezmesini kalın bir macun kıvamına getirinceye kadar taze limon suyuyla karıştırın. Limon cildin yağını azaltırken gözenekleri temizler. Maskeyi yüzünüze eşit miktarda yayın ve 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Maskenin yumuşatıcı etkisini arttırmak için 1-2 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Basen eriten 5 yiyecek

İLİŞKİLİ HABER

Basen eriten 5 yiyecek
Sonbaharın trend ferace modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharın trend ferace modelleri
Sezonun en trend saç modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en trend saç modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0