Hangi yüz şekline hangi kahkül yakışır?

Sezonun en moda saç trendlerinden biri olan kâkül kesimlerini sizler için araştırdık. İşte yüz şekline göre en doğru kâkül kesimi...

Kakül kesimli saçlar, son zamanlarda oldukça sık kullanılmaya başlandı. Sezonun en trend saç kesim modellerinden biri olan kakül modasını "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için araştırdık. 

İşte yüz tipine göre kakül kesimi:

KÖŞELİ YÜZ TİPİ



Köşeli yüz tipine sahip kişiler, keskin yüz hatlarını yumuşatmak için yüzlerini daha yuvarlak gösteren uzun ve sık kakül kesimi tercih etmelidir. Geniş alına sahip kişiler, tepeden başlayan uzun kakül kesimlerini rahatlıkla kullanabilir.

KALP YÜZ TİPİ



Kalp yüz tipine sahip kişiler, geniş alın ve küçük çene yapılarını daha güzel göstermek için yan kakül kesimleri tercih etmelidir. Bu saç kesimi sayesinde alın kısmının daha dar görünmesini sağlayabilirsiniz.

YUVARLAK YÜZ TİPİ

Yuvarlak yüz tipine sahip kişiler, yüz hatlarını daha keskin ve köşeli göstermek için parçalı ya da yan kısımlara doğru ayrılan kakül kesimleri tercih etmelidir. 

OVAL YÜZ TİPİ



Her durumda olduğu gibi kakül kesimlerinde de oval yüz tipine sahip kişiler oldukça şanslıdır. Çünkü bu yüz tipine sahip kişilere her saç kesimi yakışır ve en çok benzetilmek istenen yüz tipi olduğu için yapılması gereken ekstra bir durum yoktur.

Metalik makyaj nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Metalik makyaj nasıl yapılır?
Kırışıklıklara son veren vazelin maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Kırışıklıklara son veren vazelin maskesi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0