Tesettürlü kadınlar için saç bakımı nasıl yapılır? Hava almayan saçlar için kolay bakım

Her kadın sağlıklı, parlak ve bakımlı saçlara sahip olmak ister. Tesettürlü kadınlarda saç bakımı oldukça önem taşır. Saçın gün boyunca kapalı olması saç derisinde kurumaya ve terlemeye yol açar. İşte tesettürlü kadınlar için saç bakım önerileri...

Tesettürlü kadınların saçları gün içerisinde hava almadığı için ve sürekli topuz halinde olduğundan kepeklenme ya da matlaşma gibi sorunlar görülebilir. Kapalı kalan saçın bakımı normal saç bakımına göre farklılıklar gösterir. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyenler için dikkat etmeniz gereken bazı kuralları sizler için derledik. Kapalı saçlar (tesettür) için bakım yapılırken, bakım kremlerinden ve yağlardan yararlanılabilir. Kullanılan bu ürünlerin de olabildiğince katkısız ve doğal olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında haftada en az 3 kez yıkanması önerilir. Bu yıkama esnasında parmak uçlarımızla saç derimize saç dibi masajı yaparak kan akışını hızlandırmak da fayda sağlayacaktır.

Limonun saça faydaları nelerdir? Limonlu saç maskesi tarifi! Limonun saça zararı var mıdır?İLİŞKİLİ HABERLimonun saça faydaları nelerdir? Limonlu saç maskesi tarifi! Limonun saça zararı var mıdır?

Tesettürlü kadınlar

Tesettürlü kadınlar

TESETTÜRLÜ HANIMLAR İÇİN SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ:

- Özellikle saçlarınızı yıkadıktan hemen sonra başörtüsü kullanmamaya dikkat edin. Saçlar nemli iken daha fazla hava almaya ihtiyaç duyarlar. Nemli saçların kapanıp nefes alamaması kepek durumuna sebebiyet verecektir. Aynı zamanda da saç diplerinde çeşitli kaşıntılara sebebiyet vereceği için, saç bakımında sizler yıkama sonrasında mümkün oldukça saçlarınızı havalandırmaya ve bakımınızı da bu doğrultuda gerçekleştirmeye özen gösterin. Bu sayede cilt yapısı çok daha korunaklı bir düzene de yerleşmeyi başarmış olacaktır.

Denizden sonra saça ne yapılır? Deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerileriİLİŞKİLİ HABERDenizden sonra saça ne yapılır? Deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerileri

- Saçları sık sık taramak kan akışını hızlandırarak uzamasına yardımcı olur. Bonenizi çıkardıktan sonra saçlarınızı bir kez de olsa tarasanız çabuk uzamasını sağlar aynı zamanda karışmasını da önleyebilirsiniz.

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı

Kuru saçlara ne yapılır? Kuru saçları nemlendiren en doğal yöntemlerİLİŞKİLİ HABERKuru saçlara ne yapılır? Kuru saçları nemlendiren en doğal yöntemler

  • - Haftalık olarak mutlaka bir bakım maskesi uygulayarak saçlarınızın ihtiyacı olan karşılamalı, cansız görünümün önüne geçmelisiniz.
  • - Saçlarınızın yıpranmaması için kullandığınız bonenin saçı çizmeyen kaliteli bir kumaştan üretilmiş olmasına özen göstermelisiniz.

saç bakım yağları

saç bakım yağları

  • - Kullandığınız şampuanı "güneş görmeyen saçlar" için üretilen ürünler ile değiştirmelisiniz. Böyle saç derinizin ve saçlarınızın ihtiyacı olan vitaminleri tek bir ürünle karşılayabilirsiniz.
  • - Tesettürlü kadınların en sık karşılaştığı durum saç kepeklenmesidir. Bu durumun önüne geçmek ve kepek oluşumunu engellemek için çok sıcak su ile yıkamaktan kaçınmalısınız.

SAÇ DİPLERİNİN HAVA ALMASI İÇİN KARBONAT MASKESİ

MALZEMELER

1 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı içme suyu

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

İki malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saçlarınızı streç film ile sarın.

1 saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

İstanbul’un en güzel bisiklet rotaları nerelerdir? İstanbul'da bisiklet sürülecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul’un en güzel bisiklet rotaları nerelerdir? İstanbul'da bisiklet sürülecek yerler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

fatma 3 yıl önce

kapalı saçlar havasızlıktan şiddetli saç dökülmesi ve kuruluk oluyor çok ürün denedim son olarak tek memnun kaldığım Zigavus hava almayan saçlara özel olan şampuanı tavsiye ederim

Toplam 1 beğeni

Öykü 5 yıl önce

Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.

Toplam 2 beğeni