Sıvı kolajen nedir ve ne işe yarar? Sıvı kolajen kürü yapımı

Günümüzde güzellik trendleri arasına yeni giren sıvı kolajen adeta altın harflerle yazdı. Hem cildi güzelleştiren, güzelleştirirken de yaşlılık izlerini ortadan kaldıran sıvı kolajeni merak edenler için rehber olacak bir içerik hazırladık. Sıvı kolajen nedir ve ne işe yarar? Sıvı kolajen kürü yapımına dair tüm detaylar yazımızda.

Kolajen vücudumuzda en fazla bulunan bir vitamindir. Özellikle güzellik ve kozmetik ile ilgili yeni ürünler ile duyduğunuz bu kolajen cildin kendi ürettiği aminoasit zengini bir doku olarak adlandırılıyor. Bu doku cildi destekliyor, sıkı kalmasını, dolgun ve zinde olmasını sağlıyor. Biz yaşlandıkça bu aminoasitlerin ciltteki üretimi azalıyor. Cilt daha hızlı ve kolay deforme oluyor, yaşlanma belirtileri ilerliyor. Bununla birlikte kırışıklıklar, sarkmalar ve daha birçok olumsuz belirtiler meydana geliyor. Hal böyle iken cilt bakımlarına kolajen vitamini eklendi. Kozmetik ve destekleyici gıda markasının ürün haline getirdiği kolajen maddesi, kapsül, sıvı ,tüp veya toz olarak hazır bulunuyor. Ürünlerin içeriğinde günlük alınması gereken miktar ve dozajları belirlenmiş halde satılıyor. Sıvı kolajen ise genelde taze deniz ürünleri, deniz anası, kabuklular, inek kıkırdağı gibi hayvansal ürünlerden elde ediliyor. 

Bu kapsüllerin içinde sıvı kolajen dışında, C, B vitaminleri, Çinko, Selenyum gibi diğer etken maddeler de yer alıyor. 

Sıvı kolajen takviyesi yemeklerden birer saat önce ve sonra bir tüp veya kapsül gibi belirlenen birim miktar kadar suya katılarak veya direkt içilerek alınıyor. Bu takviye özellikle en iyi çalıştığı zamanda, sabah erken aç karnına tavsiye ediliyor. Ciltte kolajen üretimini artıran gıdalar kırmızı orman meyveleri, lutein içeren yeşil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, çilek, ananas, portakal gibi C vitamininden bol meyveler, fasulyegiller, kırmızı sebzeler, Omega içeren ürünler olarak genellenebilir.

SIVI KOLAJEN KÜRÜ NASIL YAPILIR?

İlik, kemik suyu, sığır jelatini gibi amino-asit deposu ürünleri özellikle sabah aç karnına, ekmeksiz alın ve kahvaltı yapmadan bir süre bekleyin.Hamilelerde, emzirenlerde, sıvı kolajen kaynağına –kabuklular gibi- alerjisi olanlarda kullanılmaması gerekiyor.

Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli? Mikrodalga fırın modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli? Mikrodalga fırın modelleri 2020
Gelin çeyizinde olması gerekenler nelerdir? Gelin çeyiz listesi...

İLİŞKİLİ HABER

Gelin çeyizinde olması gerekenler nelerdir? Gelin çeyiz listesi...
Sonbaharda nasıl giyinilmeli? Sonbaharda dolabınızda bulunması gereken kıyafetler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda nasıl giyinilmeli? Sonbaharda dolabınızda bulunması gereken kıyafetler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0