1 kilo Türk saçı 10 bin TL! Duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi...

Peruk, kaynak, çıtçıt, postiş kullanımının artışı, unutulmaya yüz tutmuş zanaatkârlardan perukacıların (peruk yapan kişi) yüzünü güldürüyor. Fakat tüm dünyada rağbet gören Türk saçına ulaşmanın eskisi kadar kolay olmadığını belirten perukacılar, bu nedenle kilosunu 10 bin liradan alıyor.

Yetenek ve el becerisiyle, usta-çırak ilişkisinde uzun yıllarda yetişen perukacı (peruk yapan kişi) mesleğinin son temsilcileri, zanaatlarını tam hız sürdürüyor. Antalya’da 20 yıldır mesleğini devam ettiren Özgür Demir, genellikle kuaförlerin yönlendirmesiyle saçını satmak isteyen kişilerle irtibat kurduklarını söyledi.

TÜRK SAÇI TERCİH SEBEBİ

Saçlarını boyamak istemeyen kadınların ya da aksesuvar olarak kaynak, çıtçıt, peruk kullanmak isteyenlerin sayısının artmasıyla son dönemde satışlarının da arttığını vurgulayan Demir, kemoterapi hastası ya da başka hastalıktan saçı dökülenlere de yoğun şekilde peruk sattıklarını anlattı. Demir, “Peruk yaparken Türk saçı tercih ediyoruz. Türk saçı kalın telli yapısıyla daha doğal. Türk saçının yumuşak dokusu, kalın telli olması nedeniyle saç yıpranmıyor ve güzel görünümüyle tercih ediliyor. Dünyada da çok kaliteli bir saçtır. Eskisi kadar bulamadığımız için Türk saçının kilosunu 10 bin liradan alıyoruz” diye konuştu.

FİYATI 2 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Bir peruk yapımında 200-250 gram saç kullanıldığını belirten Demir, “Bir kadının 40 santimetre uzunluğundaki saç kesiminden yaklaşık 200-250 gram saç elde ediyoruz. Doğal, boyasız ve kınasız saç tercih ediyoruz. Görünüm değişikliği için uzun saçını kestiren kadınlar kuaförlerin yönlendirmesiyle saçlarını satıyor. Bazıları da ihtiyaçlarını karşılamak için saç satıyor. 5 saatte peruk yapıyoruz. Yaptığımız perukları 2 bin 500 liradan satıyoruz. Yapımı daha fazla emek isteyen tığ işlemeli perukların fiyatı ise 5 bin liradan başlıyor” dedi.

Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı nedir? Tinnaturel soğuk sıkım hindistan cevizi yağı faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı nedir? Tinnaturel soğuk sıkım hindistan cevizi yağı faydaları

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

krono 3 yıl önce

Dünyanın en kaliteli peruklarının Niğdeli genç kızlarımızın saçlarından üretildiğini biliyorum... Havasından mı suyundan mı genetik mi ne derseniz deyin...

Hakan Sönmez 3 yıl önce

Sakın vermeyin, genetik şifreniz gider.

Yakup 3 yıl önce

Saç satmak haramdır

hamza 3 yıl önce

ALLAH C.C aşkına Türk saçı satılık olurmu caizmi son derece yanlış bir durum doğru bulmuyorum müslüman saçını satmaz

hikmet 3 yıl önce

Genlerinizi kopyalasınlar da görürsünüz değerli mi değil mi