Kepçe kulak nedir ve neden olur? Kepçe kulak ameliyatı (Otoplasti) nasıl yapılır?

Ülkemizde ve tüm dünyada yaygın olarak görülen kepçe kulak vücudun genel işleyişinde bir etkisi olmayan, dolayısıyla tam olarak bir hastalık olarak nitelendirilemeyen estetik açıdan bireyleri oldukça fazla rahatsız etmesi nedeniyle ameliyatla ortadan kaldırılıyor. Peki kepçe kulak neden olur? Kepçe kulak ameliyatı (Otoplasti) nasıl yapılır? tüm sorularınızın yanıtı bugünkü yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kulaklarda estetik kaygıyı bozan unsur şekil bozukluğu yani kepçe kulaktır. Bazı kişilerin kulak kıkırdağı zayıf olur bundan dolayı kıvrımların yeterli oluşmaması kulakların öne yada yana doğru kıvrılmasına neden olur. Bu duruma da kepçe kulak adı verilir. Kepçe kulak problemi genellikle genetik yani aileden gelen bir şekil bozukluğudur. Kepçe kulak, çocuklarda 6 yaşından itibaren gözle görülebilir bir duruma gelir. Özellikle okul çağındaki çocuklar için kepçe kulak problemi arkadaş çevresinde ve yeni gireceği ortamlarda sıkıntı yaratabilir. Kepçe kulaklar kadınlar tarafından saçlarıyla gizlendiği için çok büyük bir sorun teşkil etmez fakat erkekler için durum kadınlarda olduğu gibi kolay değildir.

  • Özellikle ilkokul çağından ergenlik dönemine kadar erkeklerde kepçe kulak sorunu derin psikolojik yaralar açabilir. Kepçe kulaklar okulda alay konusu olabileceği gibi büyüme çağında olan çocuklar için hassas bir noktadır.

Kulak deldirme nasıl yapılır, acıtır mı? Kulak deldirme ağrısına hangi kremler sürülür?İLİŞKİLİ HABERKulak deldirme nasıl yapılır, acıtır mı? Kulak deldirme ağrısına hangi kremler sürülür?

KEPÇE KULAK AMELİYATI KİMLERE YAPILIR?

Kulağı normalden büyük olan kişilere;

Kulağında öne doğru eğiklik olan, anatomik olarak ve görünüş olarak farklı gözüken kişilere yapılabilir.

Kepçe kulakta esas problem kişinin bu anatomik farklılığı kabullenememesi veya okullarda yaşıtları tarafından alay konusu olmalarıdır (sosyal kabulsüzlük). Bu nedenle bu bozukluğun düzeltilmesini isteyen yetişkinler ve 6-7 yaşından itibaren çocuklar ameliyat olabilirler. Kız çocukları saçları ile kulaklarını gizlemeye çalışırken erkek çocuklarda daha erken yaşlarda ameliyata başvurulduğu görülmektedir.

KEPÇE KULAK AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Kulak estetiği ameliyatı için kullanılan birçok teknik mevcut olup hepsinde hedef aynıdır. Kullanılan teknikler farklı olsa da burada başarıyı etkileyen en önemli unsur hekimin tecrübesi ve hastanın kulaktaki deformasyon derecesidir. Cerrahın tercihine göre kesi yeri farklılık göstermektedir. Bazen kulağın tam arkasından kesi yapılır, bazen ise kulak önü tercih edilir. Kulağın ön tarafında yapılan kesi ile ameliyat daha kolay gerçekleşir fakat kulak arkasında olan keside ameliyat izinin çok daha kolay gizlenmesini sağlar.

Sonuç olarak her iki yönteminde avantaj ve dezavantajı vardır. Kepçe kulak operasyonu için başvuran hastaların çoğu kulak kıvrımlarının az olması şikayeti ile gelir. Yani kulak ile saçlı deri arasındaki açılanma normaldir. Bu hastalarda “modifiye kaye” yöntemini kullanılabilir. Bu yöntem ile hastanın cilt yüzeyinde kesi izleri olmaz sadece iğne delikleri açılır. İşlem bu deliklerden gerçekleşmektedir.

Bahar mevsiminin en trend ruj renkleri nelerdir? 2021 en trend bahar rujları

İLİŞKİLİ HABER

Bahar mevsiminin en trend ruj renkleri nelerdir? 2021 en trend bahar rujları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0