Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı 2024

Sık sık gündeme gelen Calpol şurubu akıllara ''Calpol ne işe yarar uyku yapar mı? Calpol şurup süspansiyon ne için kullanılır? Bebeklerde ve çocuklarda Calpol kullanmak zararlı mı?'' sorularını getirdi. Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı bugünkü haberimizde.

Etken maddesinde parasetamol barındıran bu Calpol, bebek ve çocuklarda, hafif ve orta dereceli ateşin düşürülmesi ve ağrıların tedavi edilmesi amacı ile kullanılır. Kısaca; üst solunum yolu enfeksiyonlarında oluşan ateşi ve ağrıyı azaltmak için kullanılan süspansiyon şeklindeki bir şuruptur. Ana etken maddesi parasetamol olarak geçer. Parasetamol, beyne giden ağrı sinyallerinin yoğunluğunu azaltan ve yine beyinde vücut sıcaklığını düzenlemekle görevli maddelerin salgılanmasını baskıladığından yüksek ateşi düşürme üzerinde etkilidir.  Calpol şurup, tedavi edici değil, ateş ve ağrıların belirtilerini giderici bir etki gösterir. Genellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında çocuklarda görülen soğuk algınlığı ile gribal enfeksiyonlara eşlik eden karın ağrısı, eklem ağrısı ve ateş durumlarında kullanılır.

Katarin forte ne için kullanılır? Katarin nasıl kullanılır? Katarin yan etkileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKatarin forte ne için kullanılır? Katarin nasıl kullanılır? Katarin yan etkileri nelerdir?

Calpol kullanmadan önce prospektüsüne mutlaka bakın ve orada yazan yaş, kilo ve doz ayarına mutlaka uymaya çalışın. Çocuklarda yaşlarına bağlı olarak yetişkinlerden daha düşük dozlar uygulandığını unutmayın. Ayrıca ilacı 3 günden fazla kullanmanız gerekirse doktorunuza danışın.

Calpol şurup

Calpol şurup

Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

CARPOL NASIL KULLANILIR?

Calpol şurup bebeklerde ve çocuklarda önerilen uygun doz 5 ml civarıdır. Bu ölçek içerisinde 120 mg parasetamol bulunduğundan ağrı kesici ve ateş düşürücü özellik gösterir.

Şurubun kullanıldığı diğer alanlar diş çıkarma dönemlerinde görülen ateş, diş ağrısı, cerrahi operasyonlar sonrası yaşanan ağrılar ile çocuklarda baş ağrısının giderilmesinde tercih edilir.

CARPOL OLASI YAN ETKİLERİ:

Calpol kullanmadan önce aileler olası yan etkilerin neler olduğunu araştırmaya başladı. Calpol olası yan etkileri şu şekilde belirtilmiştir:

  • Ciltte kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Egzama
  • Döküntü
  • Yüz, dil, boğazda şişme
  • Nefes darlığı, astım gibi benzeri etkiler
  • Karın ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • İshal
  • Baş dönmesi
  • Karaciğer hasarı

CARPOL OLASI YAN ETKİLERİ:

CARPOL OLASI YAN ETKİLERİ:

Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

Şişeyi en az 10 saniye boyunca iyice çalkalayın ve ilaçla birlikte gelen plastik kaşıkla doğru miktarı ölçün. Kaşığınız yoksa, eczacınıza bir tane isteyin. Doğru miktarda vermeyeceği için çay ya da tatlı kaşığı kullanmayın. Çocuğunuz şurubun tadından hoşlanmıyorsa, ilacı verdikten hemen sonra süt veya meyve suyu içirebilirsiniz.

Bebeklerde Calpol şurup kullanımı:

  • İki ayın altındaki bebeklerde kullanılmamalıdır.
  • Aşılama sonrası ateşi çıkan 2-3 aylık bebeklere 60 mg’lık parasetamol dozu (2.5 ml) Calpol “bebek ve çocuklar için” verilebilir.
  • 2 ila 3 aylık çocuklar, diğer nedenlerden dolayı ağrı ve ateş varsa, maksimum 2 doz verilebilir. 2 dozdan sonra hala ateşi varsa, önce bir doktora danışın.

CARPOL ŞURUP FİYATI:

Calpol şurup çocuklarda ve bebeklerde 1 saat içinde etki eder. Calpol şurup çocuklarda etkisini 5 saat boyunca sürdürür. Fiyatı ise 125,95 TL'dir. 

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0