Belirgin yüz hatlarına nasıl sahip oluruz? Keskin yüz hatları için öneriler

Günümüzde çoğu kadın belirgin yüz hatlarına sahip olmak istemektedir. Estetik ve dolgu işlemlerine gerek kalmadan keskin yüz hatlarına sahip olmanın sırlarını sizin için araştırdık. Belirgin yüz hatlarına nasıl sahip olurum? Elmacık kemiklerim nasıl belirginleşir? Sorularına cevap arıyorsanız bu haber tam size göre.

Estetik cerrahi operasyonlar gerek işlem sonrası istediği görünüme kavuşamama gerekse sağlık problemlerine yol açan hatalı işlemlerin korkusu nedeniyle kadınların ilk tercihi evde deneyebileceği yöntemleri araştırmak olmuştur. Günümüzde özellikle sosyal medya platformlarında bulunan filtrelerin etkisiyle kadınlarda güzellik ve estetik kaygılar oluşmaktadır. Yuvarlak yüz hatlarına sahip birçok kişi estetik ve dolgu işlemlerini tercih etmek yerine alternatif doğal çözümler arıyor. Bizde sizler için jawline etkisi veren yöntemleri araştırdık. İşte belirgin yüz hatlarına sahip olmanın ipuçları:

Jawline nedir ve Jawline nasıl yapılır? Jawline dolgusu geçici midir?İLİŞKİLİ HABERJawline nedir ve Jawline nasıl yapılır? Jawline dolgusu geçici midir?

  • CİLT BAKIMI VE SAĞLIKLI YAŞAM

Cildinizi temiz nemli ve korunaklı tutmalısınız. Günlük cilt bakımı rutininizde temizleme, tonik kullanımı, nemlendirme ve güneş kremi mutlaka uygulanmalıdır. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz, yeterli sıvı tüketimi ve iyi bir uyku cildinizde olumlu etkiler oluşturacaktır.

  • ÇENE MASAJI

Parmaklarınızın dış kısmını çenenizin ortasına yerleştirin. Ortadaki parmaklarınızı çenenizin dış kısmına doğru ilerletin. Bu hareketi özellikle sabah uyandığınızda ve gece yatmadan önce 15 kere tekrarlamanız önerilmektedir.

  • GIDI MASAJI

İki adet tatlı kaşığının arka kısmını gıdığınızın altına yerleştirin ve öne doğru ittirin. Adeta gıdığınızı tararcasına çenenize doğru kaşıkları ilerletin. Kaşık yöntemi gıdı hattına düzleştirme de oldukça etkilidir. Gece yatmadan nemlendirilmiş cildinize 15 kere uygulayabilirsiniz.

  • KONTÜR UYGULAMAK

Yüzünüzün olduğundan ince ve keskin hatlı görünmesini istiyorsanız günlük masajınızda kontur kullanmaya başlamalısınız. Stick veya toz olarak tercih ettiğiniz kontür malzemenizle gölgelendirme yaparak yüzünüzün kemik yapısını daha belirgin hale getirebilirsiniz.

  • SAKIZ ÇİĞNEMEK

Sakız çiğnemek çene kaslarını çalıştırdığı için çene hattınızı daha belirgin hale getirecektir. Aşırıya kaçılmaması durumunda yüzdeki gerginlikleri hafifletmeye ve yüz kaslarını aktive etmekte oldukça başarılı bir yöntemdir.

  • DUDAK BÜKME

Balık dudak olarak da adlandırılan bu hareket basit olsa da oldukça etkilidir. Suratınızı olabildiğince içe doğru çekin ve 45 saniye bekleyin. Günde 15 tekrar olacak şekilde bu hareketi uygulamak elmacık kemiklerinizi belirginleştirmeye yardımcı olacaktır.

  • BOYUN MASAJI

Oturma veya yatış pozisyonunda tercihinize bağlı olarak bir masaj yağı veya nemlendirici ile parmak uçlarınızı kullanarak hareketlerimiz yukarıya doğru olacak şekilde dairesel şekilde masaj yapmaya başlayın. Boynunuzun sağ ve sol tarafına bu hareketi uyguladığınızda kan dolaşımınız artmış olacaktır. Bu hareketi günde 10 kere uygulayabilirsiniz.

Sonbahar dolabında mutlaka olması gereken 5 parça!

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar dolabında mutlaka olması gereken 5 parça!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0