Hamilelikte böbrek taşı ve kum dökme! Hamilelikte böbrek ağrısına ne iyi gelir?

Hamilelikte görüldüğü zaman erken doğuma sebebiyet verebilen böbrek taşı, anne adayını ve bebeğe riske atabiliyor. Peki hamilelikte böbrek taşı neden olur? Hamilelikte böbrek taşı nasıl düşürülür? Hamilelikte böbrek taşı için hangi bitkisel çözümler uygulanabilir? Böbrek sancısına ne iyi gelir? Hamilelikte böbrek taşı ve kum dökmeyle ilgili bilinmesi gerekenler

Bebek müjdesi alan kadınların hayatlarını etkileyecek olan bu süreçlerinde anne adaylarının gerek bedensel gerek ruhsal değişimleri kendini göstermeye başlayacaktır. Hamileliğin 1.Trimester'ında yani ilk üç ayında mide bulantıları, karında sertlik ve bitkinlik gibi belirtiler oluşabilir. Hamileliğin doğal bir parçası olarak görülen belirtilerin dışında hamilelik sağlığını riske atabilecek durumlardan bir tanesi de normal zamanlarda da görülebilen böbrek sıkıntılarıdır. Normal zamanlarda bile oldukça sancı verici bir durum olan bu rahatsızlık anne adayının ve bebeğin sağlığını olumsuz etkiler. Hamilelik döneminde de görülebilen kum dökme ve böbrek taşının etkilerini öğrenmek için haberin detaylarını inceleyebilirsiniz! Peki hamilelikte böbrek taşı neden olur? Hamilelikte böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte böbrek taşı nasıl anlaşılır? Hamilelikte böbrek sancısı...

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE KASIK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

hamilelikte böbrek taşı

hamilelikte böbrek taşı

HAMİLELİKTE KUM DÖKME VE BÖBREK TAŞI BELİRTİLERİ

Hamilelik döneminde anne adayını sıkıntıya sokan durumlardan bir tanesi de hiç şüphesiz ki böbrek ağrılarıdır. Hamile bir kadında idrara çıkarken yanma, karın bölgesinin altında ağrı, ateşlenme, kanlı idrar, uzun süreli aynı pozisyonda oturamama, kokulu ve bulanık idrar gibi durumlar anne adayında kum dökme ve böbrek taşı oluşumu gibi problemli durumların habercisi olabilir.

Anne adaylarının vücutlarında oluşan bu ağrıdan dolayı doğum sancısı ve erken doğum gibi durumlar anlaşılsa da bu durumun böbreklerdeki taş olma riski önemsenmediğinde çok ciddi tehlikeler oluşabilmektedir. Böbrek taşları tedavisine geç kalınırsa anne adayının kasılmaları harekete geçebilir, devamında ise bebeğin doğması gereken zamandan çok daha önce yani prematüre olarak dünyaya gelmesi beklenebilir.

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE ÖDEM NASIL ATILIR?

hamilelikte böbrek ağrısı

hamilelikte böbrek ağrısı

HAMİLELİKTE BÖBREK TAŞI VE KUM DÖKMENİN NEDENLERİ

1- YETERSİZ SU TÜKETİMİ

Böbrek hastalıkları oluşmasının altında yatan en temel etken, yetersiz miktarda su tüketiminden kaynaklanır. Günlük olarak alınması gereken su miktarına vücut ulaşmazsa, idrarda böbrek taşı görülmesini tetikleyecek kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin yoğunluğu artış gösterecektir. Dolayısıyla hamilelik boyunca su tüketimine ekstra özen göstermelisiniz.

2- KALSİYUM ALIMI

Hamilelik döneminde vücuda alınan aşırı kalsiyum böbreklerde baskıya sebep olup kuma ve böbrekte taş oluşumuna yol açabilir.

3- İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Anne adaylarının 9 aylık sürecinde görülebilen idrar yolu enfeksiyonu böbrek taşının işaretlerinden olabilir. Böyle bir durumlar karşılaşıldığı zaman muhakkak doktorun haberi olmalıdır.

TIKLA OKU: HAMİLEYKEN ADET OLUNUR MU? HAMİLELİKTE ADET KANAMASI 

hamilelikte böbrek sancısına ne iyi gelir

hamilelikte böbrek sancısına ne iyi gelir

HAMİLELİKTE BÖBREK TAŞI SANCISINA NE İYİ GELİR? HAMİLELİKTE KUM DÖKME...

Müdahale edilmediği takdirde sancı rahim kasılmalarını tetikleyip erken doğuma neden olabilir. Peki böbrek taşının düşmesi iççin ne yapılmalı? İşte böbrek hastalıklarına ev çözümleri...

- Ne kadar az sıvı tüketilirse taş o kadar geç düşecektir. Bu nedenle bol su içmeyi ihmal etmeyin.

- Taşların çabuk çözülmesine yardımcı olan elma sirkesinden 1-2 çay kaşığı kadarını 1 bardak suya katın ve günde 2 defa tüketin.

- İdrar söktürücü özelliğiyle bilinen limon suyu, vücuttaki zehri dışarı atar. Yarım limonu 1 bardak suyun içine sıkıp içine bal ekleyerek karıştırın.

Hamilelikte böbrek taşı

Hamilelikte böbrek taşı

HAMİLELİKTE SU TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

Başta sağlık olmak üzere hamilelik döneminde dikkat edilen her şeyin olumlu ya da olumsuz mutlaka anneye ve bebeğe dönüşü olur. Bu dönem içerisinde anne adaylarının sağlığı için normal zamana göre daha fazla dikkat etmesi gereken hususlardan birisi de yeterli su tüketimidir. Bu nedenle anne adayları, günlük olarak 12-13 bardak su tüketmelidir. Ancak unutulmaması gereken bir husus var ki o da, çok su içmenin bulantı yaptığıdır. Bu nedenle su tüketimi gün içerisinde orantılı bir şekilde dağıtılmalıdır. 

Mesela spor yaptıktan sonra ya da yemek yedikten sonra biraz su içebilirsiniz. Vücudun biyolojik yapısı başlı başına su ihtiyacını anlayabilecek düzeyde olduğundan dolayı su tüketmeniz gereken yerlerde size susuzluk belirtisi verecektir.

Hamilelikte basur doğal yollarla nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte basur doğal yollarla nasıl geçer?
Bebeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir? Bebeklerde saç dökülmesi nedenleri ve doğal çözümleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir? Bebeklerde saç dökülmesi nedenleri ve doğal çözümleri

BİR YORUM YAPIN 0