Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Kolay doğum için okunacak en etkili dualar

Hamileliğin son dönemlerine doğru artan endişe ve korkuyla beraber anne adaylarının kendilerini rahat hissetmesi kolay doğum için en önemli etkenlerdendir. Doğumun tahmin edildiğinden daha kolay ve zahmetsiz geçmesi için yapabileceğiniz bazı şeyler elbette mümkün. Peki doğuma girmeden önce hangi dualar okunur? Rahmetli Ömer Döngeloğlu hocanın anlatımıyla doğum korkusunu yenebilmek için okuyabileceğiniz dualar...

Yoktan var eden Allah'ın 'Tekvin' olarak tanımlanan 'yaratma sıfatına' ilişkin en güzel örneklerinden birisi de insanın yaratılışı olan doğum mucizesidir. Bir insanın yaratılış mucizesine adım adım şahit olmak, tarif edilemez bir duygudur. İlk defa anne olacak kadınların daha öncesinde başlarına böyle bir mucize gelmediklerinden dolayı heyecanlı ve biraz da endişeli duygu içerisinde olduklarından dolayı karmaşık bir ruh haline girmesi elbette doğaldır. Anne karnındaki bebeğin ilerleyen zamanlarda hayırlı bir evlat olması için hamilelik döneminde anne adaylarının dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar sesli bir şekilde bol bol Kuran-ı Kerim okumak, zikir çekmek ve hayırlı amellerde bulunmak gibi ibadetlerdir. Bebeğinizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek istiyor ve doğumun kolay geçmesi için okuyabileceğiniz dua ve sureler...

Doğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERDoğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?

ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN ANLATIMIYLA HAMİLELİKTE KORKU İÇİN DUA:

DOĞUMA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUALAR NELER? 

doğumun kolay olması için hangi sureler okunur

doğumun kolay olması için hangi sureler okunur

  • MERYEM SURESİ

Kuran'ı Kerim'in 14. cüzünde yer alan Meryem suresinde, Hz. Meryem’in Hz. İsa’ya hamileyken çektiği sancıdan bahsedilmektedir (Meryem suresi 23. ayet). Daha sonraki ayette bu sancıların şifasına değinilmiştir.

Meryem suresi

Meryem suresi

(Doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!" dedi.
Bunun üzerine (Cebrail) ağacın altından ona şöyle seslendi: "Üzülme, Rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı.)

  • A'RAF SURESİ

Fâtıma (r.a)’ın doğum sancısı başladığında Peygamber Efendimiz (SAV), Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini validemizin doğumunda bu duayı okutmuştur. (İbn Sünnî, s.232, No: 625)

"Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra Felâk ve Nâs sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:"

A

A

HAMİLELİK VE DOĞUMLA İLGİLİ OKUNMASI ÖNERİLEN DUALAR

  • Doğacak olan bebeğin yüz güzelliği için YUSUF SURESİ okunabilir.
  • Güzel ahlaklı doğması için İNSAN-İBRAHİM SURESİ okunabilir.
  • İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ tesbihatı çekilebilir.
  • Hamilelikteki 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunabilir.
  • Doğumun kolaylaşması için İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti önerilmektedir.
  • Çocuk dünyaya geldikten sonraki 36. günü Enbiya Suresi okunabilir.

KOLAY DOĞUM POZİSYONLARI NELERDİR? İDEAL DOĞUM POZİSYONLARI

kolay doğum için pozisyonlar

kolay doğum için pozisyonlar

1. EL VE DİZ POZİSYONU:

Pelvisin açılması için en ideal pozisyonlardan birisi de el ve diz hareketidir. Sırt ağrılarını geçirip bebeğin daha fazla oksijen almasına yardımcı olur.

2. OTURMA POZİSYONU

Bebek kendini aşağı doğru ittiğinde oturmak istemeniz normaldir. Perine bölgesini rahatlatmak ve oradaki yırtılma riskini azaltmak için yapılabilir hareketlerdendir. Yüksek tansiyonlu hamileler için uygun bir pozisyon değildir.

kolay doğum nasıl yapılır

kolay doğum nasıl yapılır

3. SQUAT POZİSYONU

Duvara karşı sandalyeyle ya da birinden yardım alarak pelvis açma hareketi olan squatı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

4. MERDİVEN TIRMANIŞI HAREKETİ

Doğum sancılarınız olduğu sırada aniden bir hareketsizlik hissederseniz merdiven tırmanışı hareketi ile bebeğinizi hareketlendirebilirsiniz. Pelvis açmaya yardımcıdır.

Fiili dua ne demek? Fiili dua ve kavli dua arasındaki fark nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Fiili dua ne demek? Fiili dua ve kavli dua arasındaki fark nedir?

BİR YORUM YAPIN 3

... 2 yıl önce

14 değil 16.cüz olması gerekiyordu

Toplam 2 beğeni

Ozan Tan 4 yıl önce

Hasisen olması lazım hasisev değil

Toplam 8 beğeni

Gözde 4 yıl önce

Hasisev doğrudur. Sakin nun'dan sonra gelen vav harfi birleştirilerek okunur.

Toplam 9 Beğeni