Hamilelikte nar yemek zararlı mı, bebekte leke yapar mı? Nar suyu ile kolay hamilelik

Doğurganlık arttırıcı besinlerden biri olduğu bilinen nar, hamile kalmayı kolaylaştırıyor. Hamilelik için tüketebileceğiniz nar suyu gibi hamilelikte de bebeğinizin sağlığını düşünerek nar tüketimine önem verebilirsiniz. Hamilelikte nar yemenin anne adayına ve bebeğe faydaları neler? Nar suyu ile hamilelik...

Diyette ve sağlıkta faydalarından bolca istifade edebildiğimiz nar, kışın en gözde besinleri arasında yerini alır. Zengin lif içeriği ve antioksidan özelliği sayesinde vücudumuza karşı olumlu etkiler sunan narı, dilerseniz akşam öğününde salatalarınızda ya da sıkılmış halinde suyunu içerek kür şeklinde içebilirsiniz. Sindirimi rahatlatmada, iltihabı azaltmada ve tok tutmada oldukça etkili olan nar suyunun aynı zamanda bir diğer etkisi de doğurganlığı destekleyici olmasıdır. Yıllardır denemedikleri yöntem kalmamasına rağmen yine de hamile kalamayan kadınlar için denemeye değer bir umut ışığı olacak olan nar suyu kürü ile sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Vücuttaki oksijen alınımını ve metabolizma sırasında görülen moleküllerdeki serbest radikallerden olan oksidatif stresin, erkeklerde sperm işlev bozukluğuna kadınlarda da doğurganlığı azaltıcı etki gösterdiği öne sürülüyor. Nar suyunun içindeki antioksidan konsantrasyonu hamileliğe zemin oluşturma etkisini gösterebiliyor. Hamilelik döneminde tüketildiği takdirde çilek gibi narın da bebekte leke yapabileceği düşünülebilmektedir. Ancak nar tüketiminin bebekte lekeye sebep olmadığı bilinmektedir. Peki narı hamilelikte tüketmek faydalı mı? Gelin bir de buna bakalım...

TIKLA OKU: NAR SUYU DİYETİ NASIL YAPILIR? NAR DİYET LİSTESİ

HAMİLELİKTE NAR YEMENİN FAYDALARI NELER? NARIN BEBEĞE FAYDASI

nar suyu hamileliği kolaylaştırır mı?

nar suyu hamileliği kolaylaştırır mı?

Hamilelik döneminde anne adayları için ideal meyve önerileri arasında yer alan nar kalsiyum, D vitamini, folat, demir ve protein bakımından zengindir. Yarım su bardağı kadar tüketilecek olan nar suyunun kalorisi sadece 77 kcal değerine sahip iken, demir emilimi için de gerekli vitaminleri kendisinde bulundurur.

Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, günlük 25-30 gr lif tüketilmesi önerilen hamilelerde nar tüketimi ile kabızlık önlenir ve sindirim rahatlatılır.

Düşüğe ya da erken doğuma sebep olabilen kansızlık yani anemi durumu için uzmanlar her ne kadar takviye yazsa da nar gibi demir deposu olan doğal formüllerle bu ihtiyaç karşılanabilir. Nar tüketiminin anneye ve bebeğe olumlu etkileri şu şekilde sıralanabilir:

- Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini bakımından zengin olan nar tüketilebilir.

- Anne karnındaki bebeğin kemik sağlığını korur ve nardaki antioksidan özelliğinin kızılcık ve yeşil çaya göre çok daha fazla olduğu bilinir.

- Anne adayını ve bebeği vitaminsizliğe karşı korur.

- Bebekte oluşma riski olan nöral tüp defektlerini önler.

EVDE NAR SUYU NASIL YAPILIR? DOĞAL NAR SUYU TARİFİ:

nar suyunun faydaları

nar suyunun faydaları

NAR SUYU NASIL YAPILIR? NAR SUYU TARİFİ:

MALZEMELER:

5 adet nar
Cam şişe
İnce bir tülbent

YAPILIŞI:

Narları güzel bir şekilde ayıkladıktan sonra temiz bir tülbente koyup derin kabın içine ilave edip ezmeye başlayın. Sadece nar çekirdekleri kalana kadar ezdikten sonra nar suyunu cam şişelere döküp buzdolabında muhafaza edin. En fazla 3 gün içinde tüketin.

Hamilelikte düşükten gelen parçalar nasıl anlaşılır? Düşük gerçekleşmesi...

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte düşükten gelen parçalar nasıl anlaşılır? Düşük gerçekleşmesi...

BİR YORUM YAPIN 0