Doğum kontrol hapının riskleri! Doğum kontrol hapını kimler kullanmamalı?

Korunmak için tercih edilen yaygın yöntemlerden biri olan doğum kontrol haplarının düşük ama olma ihtimali de geçerli olan risklerini sizlere araştırdı. Op. Dr. Banu Çiftçi'nin açıklamalarına göre doğum kontrol hapını kimler kullanmamalı? Doğum kontrol haplarının yan etkileri:

Henüz yeni evlenmiş olan bazı çiftler kendilerini anne-baba olmaya hazır hissetmediklerinden dolayı korunmak için doğum kontrol haplarını kullanmak isteyebilir. Uzman önerilerine göre kesinlikle doktor kontrolü ve onayı ile beraber alınması gereken doğum kontrol hapları, aksi takdirde vücutta bazı sıkıntılara yol açabiliyor. Dişilik hormonlarından olan Östrojen ve progesteron hormonlarını baskılamaya yarayan doğum kontrol hapları ne kadar düşük dozlu olsalar da bazı risklerden dolayı uygun görülmeyebilir.

En iyi korunma yöntemi: Doğum kontrol hapı nedir, nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABEREn iyi korunma yöntemi: Doğum kontrol hapı nedir, nasıl kullanılır?

DOĞUM KONTROL HAPLARI ZARARLI MI?

doğum kontrol hapı riskleri

doğum kontrol hapı riskleri

Ölümcül olabilecek en ciddi yan etkisi; pıhtılaşma bozukluğu olan kişilerde pıhtılaşmayı daha da arttırarak küçük damarlarda pıhtı birikmesinden akciğere ya da beyne atmasının ölüme varana kadar ki tablolarına rastlanmaktadır. Çok düşük bir ihtimaldir. Sadece doğum kontrolü hapında değil diğer ilaçlarda bile olabilir.

Tek bacakta ya da kolda ani şişme, ısı artışı ve ağrı yaşandığında doktora başvurulmalıdır.

Baş ağrısı yapabilir, migreni tetikleyebilir.

Karaciğer hastalığı olan birinde sıkıntı oluşturabilir.

 Adet geciktirici hap hamileliği önler mi? Adet geciktirici ilaçlar zararlı mı?İLİŞKİLİ HABER Adet geciktirici hap hamileliği önler mi? Adet geciktirici ilaçlar zararlı mı?

Kadınların gebeliği önlemek için tercih ettikleri doğum korntol hapları hakkında toplumda yanlış bilinenleri Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Dr Öğr.Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a anlattı. ​

DOĞUM KONTROL HAPINI KİMLER KULLANMAMALI?

  • -35 yaşın üzerinde bir kadın eğer günlük hayatında sigara da içiyorsa kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmamalıdır!
  • -Pıhtılaşma bozukluğu olan hamile kadın eğer sigara içmişse de yine çok tehlikelidir.
  • -Hamileliğinde pıhtı bozukluğu görülen anne adaylarında doktor sıkıntı tespit etmişse hamileliği bittikten sonra da doğum kontrol hapının kullanılmasını uygun görmeyebilir..

doğum kontrol hapı

doğum kontrol hapı

Hamile kalmamak için en risksiz korunma yöntemi! Hamilelikten korunma yolları

İLİŞKİLİ HABER

Hamile kalmamak için en risksiz korunma yöntemi! Hamilelikten korunma yolları
Hamilelikte görülen ağrıların nedenleri! Hamilelikte tehlikeli ve tehlikesiz ağrılar

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte görülen ağrıların nedenleri! Hamilelikte tehlikeli ve tehlikesiz ağrılar

BİR YORUM YAPIN 0