Menopoza giren kadın hamile kalabilir mi? Menopoz döneminde korunmak gerekir mi?

Adet kanamasının bitmesiyle beraber sona eren yumurtlama döneminde ne yazık ki hamile kalmak mümkün değildir. Peki menopozu geciktirmek için ne yapılabilir?

Doğurganlık döneminin sona ermesiyle ve adet kanamasının bitmesiyle başlayan menopoz döneminde hamileliğin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusudur. Menopoz dönemine yaklaşan kadınların eşleriyle yakın temasta bulunması sırasında korunmanın gerekip gerekmediği de bir hayli önemli bir konudur. Hamilelik istemeyen bir kimse menopoza girdiği zaman yumurtlaması da bitmiştir. Menopoza girilebilmesi için 12 ay adetin görülmemesi gerekir. Peki adet olunmadığı zaman ne olur? 

Erken menopoz belirtileri! Menopoz nedir? Menopoz geciktirmek için...İLİŞKİLİ HABERErken menopoz belirtileri! Menopoz nedir? Menopoz geciktirmek için...

MENOPOZ DÖNEMİNDE HAMİLE KALINIR MI? ERKEN MENOPOZDA HAMİLELİK...

Regl kanamalarının başlamasıyla beraber görülen yumurtlama yaşı ilk zamanlarda yaklaşık 10-15 yaş aralığını bulur iken, yaşın ilerlemesi ve menopozun yaklaşmasıyla yumurtaların verimsizliği artar. Artık yumurtlama işleminin gerçekleşmemesi ile görülen menopoz dönemi, kanamaların kesin olarak bir daha gelmeyeceğinin işaretidir.

Çeşitli nedenlere bağlı olarak çocuk sahibi olma isteğini erteleyen çiftlerin erken menopoz ihtimali ile karşılaşma sürprizi sonucunda hamile kalma şansının olup olmayacağı ise en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Menopoza ne zaman girilir ve menopoz yaşı kaçtır?İLİŞKİLİ HABERMenopoza ne zaman girilir ve menopoz yaşı kaçtır?

Kadınlarda menopoz teşhisinin konulması 1 yıl kadar bir süre zarfında regl olunmamasından sonra netleşir. Yapılan testler sonucunda yumurtalık fonksiyonlarının azaldığı tespit edilirse bebek sahibi olma ihtimali neredeyse imkansız denecek kadar azdır. Ancak hormon seviyelerinde anormal bir düşüş görülmemişse ufakta olsa hamilelik şansı (düşükle beraber) vardır.

Çağımızın gelişen teknolojisiyle birlikte menopoz dönemine giren kadınlarda dahi uygulanabilecek tedavi yöntemleri ile ileri yaşta anne olunabilmektedir.

MENOPOZ GECİKTİRİCİ KÜR TARİFLERİ

Bitki Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki menopoz geciktirici kür tarifini hazırlayarak erken menopozun önlenebileceğini belirtti. İşte menopoz geciktirici civanperçemi kürü...

MENOPOZ GECİKTİRİCİ CİVANPERÇEMİ KÜRÜ TARİFİ

MALZEMELER: 15 gram kıyılmış civanperçemi, 1.5 litre su 

HAZIRLANIŞI: Civanperçemini yukarıda belirtilen su miktarında kaynattıktan sonra soğutup süzün. Günlük 3-4 defa yemek öncesinde yarım fincan kadar için. 3 hafta boyunca uygulayacağınız küre 1 hafta ara verip 3 ay deneyin.

ÇOBANÇANTASI KÜR TARİFİ

MALZEMELER:  20-25 gr. çobançantası, 1 litre su

HAZIRLANIŞI: Kaynatılmış suya çobançantası ekleyip birkaç dakika daha kaynatarak süzün. 7 gün içeceğiniz bu karışıma 1 hafta ara verip yine 3 ay denemeye çalışın.

Öksürük neden olur? Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe neden olan hastalıklar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Öksürük neden olur? Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe neden olan hastalıklar nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0