Makina mühendisi olan Duygu Şen Akın, Gazi Üniversitesinde gördüğü makina mühendisi eğitimiyle işinde ilk adımları attı. Sanayide kadın girişimci sayısının devlet desteği ile arttığını söyleyen Şen Akın, bu yolda devletin desteğini fazlaca aldığını belirtti. Üretim açığını fark eden ve yoluna buradan adım atan Şen'in işte kadın girişimci olma serüveni.
26 yaşında girişim işine aile desteği ile atılan Duygu Şen Akın, kendi firmasını kurarak girişim olma yolculuğuna başladı. 'Zor oldu ama başlardık. Tercih edilen bir markam var' diyen Şen Akın, ticaret yolculuğunda ailesinin desteğinin büyük olduğunun altını çizdi. Genç yaşlarda atıldığı ticaret işinde gelişen ve büyüyen Şen, kadın girişimci olmayı, bu yolculuğa nasıl başladığını, ne gibi zorluklar yaşadığını anlattı. Hadi gelin genç yaşta soyunduğu ve şimdi tercih edilen bir marka olma yolculuğunu Duy Şen Akın'dan dinleyelim.
Ankara'da eğitim almasına rağmen Konya'da ticarete atıldığını söyleyen Şen, "İlk başlarda 200 metrelik bir dükkanım vardı. Ufak bir sermaye 2 personelle başladım. Ofiste kendim üretip projesini tasarlıyordum. Sistemi kurana kadar her şeyi ile kendim ilgilendim." dedi. Kızlarının eğitimi için Ankara'ya taşınan Akın, 2018 yılından beri Ankara'da faaliyet gösterdiğini açıkladı.
"ÜLKEMİZİN REFAHA KAVUŞMASI İÇİN ÜÇ KOŞUL VAR"
Ticareti çalışarak öğrendiğini ifade eden Şen, "Ticareti yapmakla ilgili bir fikrim yoktu. Biraz yolda öğrendim. Çok zorluk çektim. Para da kaybettim. Ama şuan mutluyum. Hepsi birer tecrübe" dedi. Ticaret yapmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şen, "Ülkemizin refaha kavuşması için üç tane ana koşulu var; Sanayide, tarımda ve sanatta üretim olduğunu düşünüyorum. Ben de sanayide üretim kısmına katkı sağlamaya çalışıyorum." şeklinde yorumda bulundu.
"ZOR OLDU AMA BAŞARDIK"
Baca sistemleri üretici olmasına karşı hiç bir fikri olmadığını söyleyen Şen " Tamamen koşul ve fırsatları değerlendirdim. Bu alanda bir açık olduğunu gördüm ve yerli üretime başladım. Kuruluş sermayesi de küçüktü. Hedef kitlemiz yine kendi meslek taşlarımız olan inşaat firmalarıyla tek tek görüşüp konuşarak işe başladım. Zor oldu ama başardık." dedi.
"DEVLET DESTEĞİ KADINALRI CESARETLENDİRİYOR"
İlk başladığı yerden 20 kat büyüdüğünü açıklayan Şen, "Kadınların yapamayacağı şey yok. Sadece heves etsin yeter. Cesareti toplum vermeli. Teknik konularda kadınların daha iyi yere gelmesi lazım Türkiye'de çünkü bizim bakış açımız daha farklı oluyor. Gerçi şuan devletin kadın girişimcilere verdiği kredi, KOSGEB destekleri, devlet bankalarından verilen destekler kadınları cesaretlendiriyor. Bu yüzden kadın girişimcilerde artış gözüküyor." dedi.
"İŞİMİ DEVLET VE KOSGEB DESEĞİYLE BÜYÜTTÜM"
Başladığından beri devletin desteği ile büyüdüğünü açıklayan Şen, "Hem devlet bankalarından hem de KOSGEB'ten destek aldım. Bu sayede yurt dışına açılma, pazarlama ve üretimle ilgili bütün ihtiyaçları karşıladığımı söyleyebilirim. KOSGEB'in internet sitesine girip baksanız çoğu desteğinden faydalanmışımdır." dedi.
Sıfır atık projesine de değinen Şen, bu alan için gıdaları ya da geri dönüştürülecek eşyaları konutunuzda bulunan bacalara atarak geri dönüşüm sanayisine katkıda bulunan bir ürün yaptığını da söyledi.
cabbar 5 ay önce
yarın gider chpkk ya oy veririsin