Orhan Gencebay'a hakaret eden sanık, para cezasına çarptırıldı

Sanatçı Orhan Gencabay'a, Instagram uygulaması üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan sanık S.S, 1.500 TL'lik para cezasına çarptırıldı.

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay'a, Instagram hesabı üzerinden 'yalaka' ifadesini kullanıp hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık,1500 lira adli para cezasına çarptırıldı. İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya yönelik açıklanan gerekçeli ilişkin açıklanan gerekçeli kararda; sanık S.S hakkında, şikayetçi müdahil olan Orhan Gencebay'ın avukatının yapmış olduğu suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış olduğu ve 24 Ocak 2020 tarihinde sanığın 'hakaret' suçundan cezalandırılması istemi ile iddianamenin hazırlanmış olduğu belirtildi.

Kararda; soruşturma sırasında ifade veren sanığın, hesabın kendisine ait olduğunu belirttiği ve soruşturma konusu olan 'Rexona kullansan yeter yalaka' şeklindeki yazıyı, hakaret değil espri amacıyla yazdığını beyan ettiği aktarıldı. Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından dosya, uzlaştırma işlemleri için Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi ancak uzlaşmanın sağlanamadığı da belirtildi.

Yargılama aşamasındaki savunmasında Gencebay'ın türküleriyle büyüdüğünü ve bir art niyetinin olmadığını söyleyen sanık S.S, 'Bu paylaşımın öyle anlaşılmasından ötürü kendisinden özür diliyorum. Pişmanım, beraatimi istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Gerekçeli kararda; savcılığın mütalaasında sanığın suç tarihi olan 15 Eylül 2018'de müştekinin hastalığı nedeniyle yapılan bir paylaşıma yapmış olduğu yorumun, müştekiye yönelik 'Aleni Hakaret' suçunu oluşturduğu belirtip sanık  S.S'nin suçtan 3 ay 15 günden - 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasının istendiği belirtildi. Mahkeme, sanığın olay tarihinde Instagram'da söz konusu paylaşımda bulunup müşteki Orhan Gencebay'a yönelik hakarette bulunduğu ve bu şekilde kendisine yüklenen suçu işlediğinin anlaşıldığını bildirdi.

Mahkeme, sanık S.S'yi 'hakaret' suçundan günlüğü 20 lira olmak üzere 75 gün toplamda 1.500 TL adli para cezasına çarptırdı ve bu cezanın 20 eşit taksitle ödenmesine hükmetti. Sanığın geçmişteki hali, mağdurun, zararının giderilmiş olması ve sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı mahkum olmamış olmasını göz önünde bulundurarak, verilen karar hükmünün açıklanmasını geri bıraktı.

Mahkeme ayrıca, 3 bin 400 TL vekalet ücretinin de sanıktan alınıp müdahil Orhan Gencebay'a verilmesine hükmetti. 

Leonardo Dicaprio'nun kilolu halleri şaşırttı!

İLİŞKİLİ HABER

Leonardo Dicaprio'nun kilolu halleri şaşırttı!

BİR YORUM YAPIN 0