Seren Serengil'e Can Tanrıyar'a hakaretten 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Can Tanrıyar'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan şarkıcı ve sunucu Seren Serengil'in, 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Geçtiğimiz aylarda hakim karşısına çıkan ve yaptığı paylaşımı kabul eden Serengil, 'Hakaret kastım yoktur. Kadın olarak sesimi duyurmak istedim.' demişti.

Seren Serengil ile Can Tanrıyar arasında süren dava dosyasının yeni duruşması İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya tutuksuz sanık Seren Serengil ile müşteki sıfatındaki Can Tanrıyar katılmadı. Duruşmanın savcısı mütalaasında, sanığın savunmasında ikrarda bulunduğunu ve sosyal medya hesabı üzerinden serenserengil rumuzlu kişisel hesabı üzerinden Can Tanrıyar'ın adını da belirterek paylaşım yaptığını ifade etti. Mütalaada ayrıca sanık Serengil'in sözlerinin irdelendiği zaman kaba söz sınırını aşmış olduğu ve kişinin onur, şeref ve saygınlığına zarar verir boyutta olduğunun kabul edilebilir olduğu belirtildi. Serengil'in, "Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan toplamda 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Serengil'in sosyal medya hesabı üzerinden, 'Bu manyak içim gerekeni yapalım. Tımarhanelik ama önce bir parmaklık görsün, belki düzelir. Bu adam herkesi ölümle tehdit ediyor, namusuma laf ediyor. Kim diye sorarsanız Petek Dinçöz'ün Cumhurbaşkanına seslendiği Can Tanrıyar'dır.' şeklinde hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu ifade ediliyor. 

Müşteki Can Tanrıyar'ın avukatı, 'Sanığın suçu işlediği sabittir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz.' dedi. Mahkeme sanığın mütaalaya karşı savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

BİR ÖNCEKİ DURUŞMADA NELER OLDU?

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Seren Serengil katıldı. Davacı müşteki Can Tanrıyar'ı ise avukatı temsil etti. Sanık Serengil, kimlik sorgusunda sanatçı olduğunu ve aylık gelirinin 10 bin lira olduğunu beyan etti. 17 yıldır televizyonda program yaptığını belirten Serengil savunmasında, 'Can Tanrıyar'ı bu camiadan tanıyorum. Sabah programı yaptığım sırada müştekinin eski eşi Petek Dinçöz'ü yayınlamamı istemişti. Ayrılma kararı aldığı için müşteki eski eşini sürekli tehdit ediyormuş. Şantaj uyguluyormuş. Petek Dinçöz bu iddialarla ana habere kadar çıktı. Hatta Cumhurbaşkanı'nın eşinden de yardım istedi. Sonra müşteki Petek Hanım'ın annesiyle ilgili asılsız iddialarda bulunmaya başladı. Petek Hanım'ı hiçbir yerde çalıştırmamak için baskı uyguladığı medyaya yansıdı. Müştekinin eskiden beri basını ve medyayı tanıdığı için yönlendirme yaptığı yönünde haberler çıktı.' dedi.

Can Tanrıyar'ın teklifi dolayısıyla yemeğe çıktığını ve kendisi aleyhine haberler yapıldığını iddia eden Serengil, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğim yönünde haberler çıkarttırdı, ancak böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Eski eşi Petek Hanım'a yaptığı tüm şiddeti bana da yapmaya başladı. İddianamedeki sözleri ben söyledim. Çünkü 2 yıldır şahsım, eşimle olan evliliğimle ve işimle uğraşıyor. İftira atıyor. Yalan haber yapıyor. Dayanamayıp bunları söyledim. Hakaret kastım yoktur. Kadın olarak sesimi duyurmak istedim.' diye konuştu.

Hakkında ceza verilecek olursa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmasını isteyip istemediği sorusuna Serengil, 'Öncelikle beraatimi isterim. Mahkeme aksi kanaatteyse hakkımda verilecek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederim.' diye cevap verdi.

Can Tanrıyar'ın avukatı Hande Var, 'Sanığın iddia ettiği olaylara ilişkin müvekkilim beraat etti. Müvekkiim, sanık aleyhine yaklaşık 10 koruma kararı aldı. İddianamedeki olayın sanığın savunmasında belirttiği olaylarla ilgisi yoktur. 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yine sanık hakkında benzeri bir dava vardır. Mahkeme uygun görürse birleştirilmesini talep ediyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz.' dedi.

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin de birleştirme için muvaffakat istediği belirtildi. Mahkeme, 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin suç tarihlerinin farklı olmasını dikkate alıp birleştirmeyi kabul etmediği ve savcıya mütalaasını hazırlaması için süre verip duruşmayı ertelediği öğrenildi.

Duruşma çıkışında açıklama yapan Serengil, 'Cumhurbaşkanı'na seslenişi vardı (Petek Dinçöz'ün) Can Tanrıyar ile alakalı. Petek Dinçöz'ün annesinin kendisine bir barda kendisine mesaj attığını söylemişti. Bütün bunların sebebi de şu, Petek Dinçöz, kendisinden ayrılmak istedi ve saplantılı bir şekilde. Petek Dinçöz'ün ifadesine göre, onu bitirmek, karalamak, çalıştırmamak için elinden geleni yaptı. Maalesef sonraki durağı bendim. Bana da aynı şiddeti uygulamak istedi. Şu anda tüm belgeleri sundum. Bir kadın olarak şiddet görüyorum Can Tanrıyar'dan. Tabii ki susmadım, susmayacağım da. Bu şekilde birilerinin bu kişiye dur demesi gerekiyor çünkü.' dedi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede; Can Tanrıyar müşteki, Seren Serengil ise şüpheli sıfatıyla yer aldı. Serengil'in sosyal medya hesabı Instagram üzerinden, 'Bu manyak için gerekeni yapalım. Tımarhanelik ama önce bir parmaklık görsün, belki düzelir. Bu adam herkesi ölümle tehdit ediyor, namusuma laf ediyor. Kim diye sorarsanız Petek Dinçöz'ün Cumhurbaşkanı'na seslendiği Can Tanrıyar'dır.' şeklinde hakaret içerikli bir paylaşımda bulunduğu belirtildi. Bu sözlerin müşteki Tanrıyar'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu ve Serengil'in "Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla çarptırılması talebi iddianamede yer aldı.

Şarkıcı Gülben Ergen'den bitcoin itirafı: Tepetaklak olduk

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Gülben Ergen'den bitcoin itirafı: Tepetaklak olduk
Reynmen'den Ece Erken'e 5 bin liralık tazminat davası

İLİŞKİLİ HABER

Reynmen'den Ece Erken'e 5 bin liralık tazminat davası

BİR YORUM YAPIN 0