Perihan Savaş’tan gençlere nasihat: Denemekten asla korkmayın!

Perihan Savaş, Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında gerçekleşen söyleşide ekran için yapılan işler hakkında açıklamalarda bulundu. 64 yaşındaki usta sanatçı, dizi ve film sektöründe hikâye sıkıntısı çekildiğinin altını çizdi.

1971’den beri sinema kariyerine devam eden sanatçı Perihan Savaş, birçok filmde başrol oyuncusu olarak karşımıza çıktı. 120 civarı filmde rol alan Savaş, Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında yapılan söyleşide merak edilen soruları cevapladı.

Perihan Savaş, Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında söyleşiye katıldı

Perihan Savaş, Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında söyleşiye katıldı

Sultanbeyli Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı söyleşinin moderatörlüğünü Suat Köçer üstlendi. Festivalin Ulusal Yarışma Jürisi Başkanı da olan Savaş, dizi ve film sektörü hakkında “Televizyon için yapılan işlere baktığımızda biraz hikâye zorluğu çekiyoruz. Bunun yanı sıra tutan bir hikâyenin benzerlerinin de çekilmesini özellikle son yıllarda çok görmeye başlıyoruz. Bu kolaylığa kaçmak yerine başka ve yeni hikâyeler bulunmalı” ifadelerini kullandı.

YOLUNUZU KENDİNİZ AÇACAKSINIZ

Uzun yıllardır mesleğinde başarılı adımlarla ilerleyen usta sanatçı, genç sinemacılara tavsiyelerde bulundu ve şu görüşlere yer verdi: “Gençlere ilk söyleyeceğim öncelikle işlerini sevmeleri. Gerçekten yüreğinizi vererek mesleğinizi seveceksiniz, okuyacaksınız, araştıracaksınız ve yapmaktan çekinmeyeceksiniz. Denemekten asla ve asla korkmayın. Deneyim ve yeni tecrübeler edinip yolunuzu kendiniz açacaksınız”

Perihan Savaş

Perihan Savaş

YETENEKLERİNİZİ FARKEDİN

Ünlü sanatçı söyleşinin devamında, Türkiye’nin belgesel ve kısa film alanlarında çok başarılı işlere imza attığına dikkat çekti. Savaş, kısa film festival ve yarışmalarının önemini vurgularken, gençlerin sanatsal üretimine yönelik en önemli motivasyonlardan biri olduğunu belirtti. Bu konuda gençlere “Yeteneklerinizi fark edin, film çekmeye ve güzel işler çıkartmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin” tavsiyelerinde bulundu.

Perihan Savaş, gençlere tavsiyede bulundu.

Perihan Savaş, gençlere tavsiyede bulundu.

Kıraç'tan Milli Takım çıkışı: Özür diliyorum, tamamen ben sorumluyum

İLİŞKİLİ HABER

Kıraç'tan Milli Takım çıkışı: Özür diliyorum, tamamen ben sorumluyum
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0