Amerika Sivil Örgütler Birliği, Britney Spears için kolları sıvadı!

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), babası Jamie Spears’ın vasiliğinden kurtulmak için uzun zamandır zorlu bir mücadele içinde olan dünyaca ünlü pop yıldızı Britney Spears’a destek verdi.

Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears, babası Jamie Spears ile verdiği hukuk mücadelesini kaybetmişti. Bunun üzerine Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, Spears’ın kendi avukatını seçme özgürlüğünü elde etmesi gerektiğini savundu.


ACLU, 25 sivil haklar ve engelli örgütüyle beraber Britney Spears için harekete geçti ve Los Angeles County Yüksek Mahkemesi’ne 12 Temmuz Pazartesi günü curiae dilekçesi (davaya doğrudan dâhil olmayan ve ilgili konuda uzmanlaşmış bir kişi ya da kuruluşun tavsiyesini barındıran yasal bir belge) sundu.


Independent Türkçe’nin haberine göre; Los Angeles County Yüksek Mahkemesine sunulan dilekçede "Burada olduğu üzere, vesayet altındaki kişinin bu yöndeki arzusunu ifade etmesi ve yeterliliğe sahip olması halinde kendi avukatını seçmesinin sağlanmasının önemine" dikkat çekildi. 


Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin Engelli Hakları Projesi’nde avukat olan Zoe Brennan- Krohn konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Brennan- Krohn, Britney Spears’ın kendi avukatı seçme isteğinde mahkemenin saygı göstermesi gerektiğini vurgularken, "Mahkeme, Spears'ın bu seçimi anlamlı biçimde yapması ve belirttiği amacı, yani vasilikten çıkmayı elde edebilmesi için ihtiyaç duyduğu araçlara erişim sağlamalı" ifadelerini kullandı.


Brennan- Krohn aynı zamanda "Spears'ın avukat seçme hakkı, ABD Anayasası'nın 6. Ek Maddesi'nde belirtilen avukatlık hakkının temel ilkesi olmakla kalmayıp, aynı zamanda kişisel özerklik ve temsil ilkeleriyle de tutarlıdır" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, Spears'ın özerkliğini ve engelli kişilerin kendi topluluklarının aktif üyeleri olarak bağımsız ve özerk hayatlar sürme haklarını kabul etmelidir".

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0