Prens Andrew'u artık kimse istemiyor! York meclisinden Kraliçe II. Elizabeth'e çağrı...

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in oğlu Prens Andrew, hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları sebebiyle tüm askeri unvanlarını ve kraliyet himayelerini kaybetmişti. York Dükü olarak anılan Prens'in bir leke olduğunu düşünen York Meclisi Kraliçe II. Elizabeth'e seslendi.

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in ortanca oğlu Prens Andrew, geçtiğimiz aylarda Amerikalı Virginia Giuffre ile 'cinsel istismar' iddiaları sebebiyle davalık olmuştu. Tüm dünya basınında büyük yankı uyandıran olayda Giuffre, 17 yaşındayken Prensin kendisine 3 defa cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Prens Andrew, Giuffre'nin avukatları ile 72 saat süren bir pazarlığın sonucunda anlaşmaya varsa da yaşanan olaylar İngiliz Kraliyet Ailesinin adını lekeledi. 

Prens Andrew

Prens Andrew

Bu durumdan rahatsızlık duyan York meclis üyeleri, Prens Andrew’un Birleşik Krallık tarafından verilen tüm onur unvanlarından men edilmesi gerektiğini bildirdi. Prens Andrew'un "York Dükü" olarak anılmasından rahatsızlık duyan York meclis üyeleri, Kraliçe'den oğlunun York şehriyle ilgili sahip olduğu tüm unvanları almasını istedi.

Prens Andrewun unvanları elinden alınabilir

Prens Andrewun unvanları elinden alınabilir

Prens Andrew'un York Dükü olarak görevine devam etmesinin şehir için 'bir leke' olacağını söyleyen üyeler, Kraliçe II. Elizabeth'in doğru olanı yapması gerektiğini savundu. York Şehir Meclisi üyesi Lib Dem Darryl Smalley "York’un onur üyesi olmak, bir şehir olarak birine verebileceğimiz en büyük unvan. Bu unvanı taşımak büyük onur ve sorumluluk ister. Kraliçe tarafından askeri unvanları ve kraliyet himayesi elinden alınan Prens Andrew’in şehrimizle ilgili tüm ilişkisinin kopması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

York Şehir Meclisi üyesi Lib Dem Darryl Smalley Prens Andrewu istemiyor

York Şehir Meclisi üyesi Lib Dem Darryl Smalley Prens Andrewu istemiyor

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

Amerikalı Virginia Giuffre, Prens Andrew'un kendisini taciz ettiğini ileri sürerek mahkemeye başvurmuştu. Yaşanan skandalın ardından Prens Andrew hem kraliyet hem de askeri unvanlarını kaybetmiş ve annesi Kraliçe Elizabeth'ten tepki görmüştü. Mahkemede olayı çözemeyen Prens Andrew, Giuffre'nin avukatları ile 72 saat süren bir pazarlığın sonucunda anlaşmaya vardı. Buna göre; Virginia Giuffre’nin avukatlarının 3 milyon sterlin tutarındaki avukatlık bedeli Prens tarafından karşılanacak. Aynı zamanda Prens Andrew, Giuffre'ye 10 milyon sterlin ödemede bulunacak.

Prens Andrew ve Kraliçe Elizabeth

Prens Andrew ve Kraliçe Elizabeth

Bu anlaşma sonrası Prens Andrew, "Virginia Giuffre ile hiç görüşmedim. Bu kadını tanımıyorum." diyemeyecek ve Virginia Giuffre'de "Prens beni istismar etti." açıklamalarında bulunmayacak. 

Virginia Giuffre

Virginia Giuffre

Dava boyunca sıkıntılı zamanlar geçiren Kraliçe II. Elizabeth ise çocuklara yardım amacıyla kurulan vakfa bağışlanmak üzere 2 milyon sterlin ayırdı. Kraliçe oğlu Prens Andrew'u da elinde kalan son üç unvandan mahrum etmeyeceğini açıkladı.

Kraliçe Elizabeth ve Prens Andrew

Kraliçe Elizabeth ve Prens Andrew

PRENS ANDREW ÇÖZÜMÜ UZLAŞMADA BULDU!

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in ortanca oğlu Prens Andrew, geçtiğimiz aylarda kendisine karşı "cinsel saldırı" suçlamasıyla açılan davadan dolayı zor günler geçiriyor.

Amerikalı Virgina Giuffre, 17 yaşındayken Prensin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyerek soluğu ABD mahkemesinde almıştı. Prens Andrew iddiaları defalarca kez reddetse de Kraliçe Elizabeth oğlunun tüm kraliyet ve askeri unvanlarını elinden alarak tepkisini ortaya koymuştu. Abisi Prens Charles'ın da kendisine yüz dönmesiyle yalnız kalan Prens Andrew çözümü uzlaşmada buldu.

Salı günü ABD'deki bölge mahkemesine iletilen bir anlaşma metninde, Andrew ve Giuffre'nin mahkeme dışında uzlaşma kararı aldığı öğrenildi. Buna göre metinde; Prens Andrew'un, "hiçbir suçla ilgili sorumluluk üstlenmediği" ifadesi vurgulanırken Giuffre'ye uzlaşma dahilinde ödeme yapacağı öğrenildi.

Ödeme yapılacak miktar ise henüz açıklanmadı.

PRENS CHARLES KARDEŞİNE SIRTINI DÖNDÜ!

İngiltere tahtının varisi Prens Charles, "cinsel taciz istismarı" olaylarına adı karışan erkek kardeşi Prens Andrew'a rest çekti. Amerika'lı Virgina Giuffre ile davalık olan Prens Andrew'a Kraliçe Elizabeth'ten sonra abisi Charles'da sırtını döndü. The Sun'ın haberine göre;  Prens Charles’ın, Andrew’un 'başını önüne eğmesini' istediği ve kameralara mutluluk pozları vermekten kaçınması gerektiğini söylediği iddia edildi. 

Babası Prens Philip’in ölümünün ve Kraliçe II. Elizabeth’in sağlık sorunlarının artmasıyla yakın zamanda tahta çıkması beklenen Prens Charles'ın şimdiden Prens Andrew'u göndermek için planlar yaptığı da iddialar arasında yer alıyor. Buna göre; Charles kral olunca Andrew'u tamamen saraydan uzaklaştırmayı istediği ve kovacağı söyleniyor.

KRALİYET UNVANLARINI KAYBETTİ!

Amerikalı Virgina Giuffre, geçtiğimiz haftalarda İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in ortanca oğlu Prens Andrew'u 'cinsel istismar' ile suçlayarak dava açmıştı. Davaya onay verilmesinin ardından Kraliçe, Prens Andrew'un tüm kraliyet ve askeri unvanlarını iptal etmişti.

İngiliz basınından Mirror'ın haberine göre; Prens Andrew davayı kaybederse 30 milyon sterlinlik evindeki varlıklara el konulabilir. Avukat Arick Fudali yaptığı açıklamada "Tazminat kararı olması ve davalının ödemekten kaçınmaya çalışması durumunda, mal varlığına, hatta denizaşırı mal varlığına el koymanın bir yöntemi ve prosedürü var ve banka hesaplarına, fiziksel mülklere el konulmasını içerebilir." şeklinde konuştu. Temyiz Giuffre'nin lehine sonuçlanırsa Prens Andrew bu durumda borçlu miktarı ödeyecek ya da mal varlıklarına el konulması riskiyle yüzleşecek.

Sonbahar aylarında New York'da gerçekleşmesi beklenen davanın sonucu tüm dünyanın en çok konuştuğu konulardan biri haline geldi. Kraliyet'i yakından takip eden pek çok kaynak Prens'in jüri tarafından yargılanmayı talep ederek "en büyük kumarı" oynadığını ifade ediyor.

KRALİÇE RESTİ ÇEKTİ!

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in oğlu Prens Andrew hakkında çıkan 'cinsel istismar iddiaları' son dönemlerin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Prens Andrew'un yıllar önce cinsel istismar uyguladığına ilişkin dava Amerika'da devam ederken Buckingham Sarayı konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prens Andrew'un tüm kraliyet unvanlarının elinden alındığını vurgulayan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kraliçe'nin onayı ve anlaşmasıyla, York Dükü'nün askeri unvanları ve Kraliyet himayeleri Kraliçe'ye iade edildi. York Dükü herhangi bir kamu görevi üstlenmemeye devam edecek ve davası özel bir vatandaş olarak sürecek"

Buna göre artık Prens Andrew için artık "Majesteleri (His Royal Highness)" ifadesi de kullanılmayacak ve tüm rolleri Kraliyet ailesinin diğer üyelerine verilecek. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

temel 2 yıl önce

parayi ver ne istersen yap demek orda sistem biz de gibi orta da sapiklik var ise anlasma ne ceza olur

arif 2 yıl önce

kart zampara bu sade ancak yüzde bir ancak çıkan neler vardır

tepki 2 yıl önce

bunlar ailecek sapik galiba bedava hayat ve durmadan sapiklik yap

Toplam 5 beğeni

Denizci 2 yıl önce

Ne ROL müş be...

Toplam 1 beğeni