Engin Çağlar: Filmimi festivale gönderecekseniz ben yokum!

"Kadın Değil Baş Belası", "Kınalı Yapıncak", "Feride", "Makber" ve "Rüyalar Gerçek Olsa" olmak üzere sayısız filmde oynayan Engin Çağlar sanat hayatına dair açıklamalar yapan Çağlar, "festivale kızdım, bir daha da gitmedim" dedi.

Yeşilçam'ın ünlü yüzü Engin Çağlar, 55 yıllık sanat hayatında 70 film ve 22 dizi yaptı. Son 7 yıldır da  Ben Film-San Vakfında başkan olarak görev yapıyor. 55 yıldır sinemaya gönül veren Çağlar, hala Türk sinemasının başladığı yerde, Beyoğlu'nda kalıyor. Türk Sinemasının en eskilerinden olduğunu söyleyen usta sanatçı, Robert Kolejinde orta öğretimini tamamladıktan sonra Şişli Terekki'ye, üniversite eğitimi için de Almanya'ya gitti. 1961-65 tarihleri arasında Almanya'da Mimarlık okuyan sanatçı, sonrasında askerlik görevi için memlekete döndü. 1962 senesinde Ses Mecmuasının yarışmasında 2.olarak sanat hayatına giren Engin Çağlar, sektörde aranan oyuncu olmak için ilk başlarda senede 12 filmde oynadığını söyledi.

engin çağlar

engin çağlar

Barış MançoİLİŞKİLİ HABERBarış Manço'nun Belçika'da anıtı dikilecek! Doğukan Manço yetkililerle bir araya geldi

USTA OYUNCU FİLM FESTİVALİNE ÇOK KIZMIŞ

1968 yılında ilk filmi olan ve başrolü Fatma Girik'le paylaştığı "Öksüz" filmi ve Türkan Şoray'la oynadığı "Günah Bende mi?" filmleriyle 1969 yılında Antalya film festivaline davet edilen Engin Çağlar, AA muhabirine verdiği röportajda,  normalde filmin ödül almasını beklerken "ilk filmiyle ödül mü alınır" söylentileri sebebiyle filminin ödül almadığını ifade etti. Ertesi sene festivale Hülya Koçyiğit ile oynadığı "Kınalı Yapıncak" ile tekrar davet edilen oyuncu, filmi çok ses getirmesine rağmen ve filmin "En İyi İkinci Film" ve "Görüntü Yönetmeni" ödülü almasına rağmen kendisinin yine ödül almadığını söyledi. Bu duruma çok kızan oyuncu "Bana yine ödül vermediler. 1970'ten sonra bir daha Antalya'ya gitmedim. Ta ki, 2011 yılına kadar. Kızdım ben. Bakmayın böyle hep güler yüzlü olduğuma, ters tarafım da var." dedi.

engin çağlar yeşilçam

engin çağlar yeşilçam

Antalya film festivaline ilişkin usta oyuncu şunları söyledi:

"Haksızlık var. Ben de ondan sonra 'Bir daha benim hiçbir filmimi festivallere göndermeyeceksiniz.' dedim yapımcıya. Herkes bir durdu, 'Ya sen kimsin mesela?' dendi. Yapımcılara çünkü faydası olacak. Yok, Antalya'ya göndermek niyetindeyseniz başka arkadaş oynasın dedim. Hiçbir festivale gidecek filmi ben istemedim. Oynadığım hiçbir filmi de festivale göndermedim. Ta ki 2011 senesine kadar. 2011 senesinde biraz politik durumlar da değişti. Antalya Üniversitesinin rektörüydü Belediye Başkanı. Onun organizasyonuydu. Demiş ki, 'Engin Çağlar'ı çağıracağız bu sene. Beni çağırdılar, kenara çektiler orada dediler ki. 'Gelecek sene Altın Portakal'ı sana vereceğiz.' Şok."

YENİ FİLMİNİN MÜJDESİNİ VERDİ

Engin Çağlar'ın yeni filminin adı "Babam Benim". Çağlar'ın kendisi tarafından çekilecek filmin konusu bir baba-kız hikayesi. Usta sinema sanatçısı, filmin oyuncu kadrosunun henüz belli olmadığını ve sinema sektöründeki gelişmeler hareketlendiğinde ve sektör biraz daha ilerlediğinde çekeceklerini söyledi.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0