Kanser hastası çocuklar için topladığı bağışı şirketine aktarmıştı! İtalyan fenomen özür diledi

Geçtiğimiz yıl kemik kanseri çocukların tedavisi için topladığı bağışı kendi şirketine aktaran ve cezaya çarptırılan İtalyan fenomen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla gözyaşları içerisinden özür diledi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İtalyan moda fenomeni Chiara Ferragni geçen sene hayranlarını Ferragni markalı bir pandoro isimli ürünü alarak çocuk hastanesine bağış yapacaklarına inandırdı. İtalyan fenomen, kemik kanseriyle mücadele eden çocukların tedavisinde kullanılmak üzere topladığı paraları kendi şirketine aktarmakla suçlandı. İtalya'nın rekabet otoritesi tarafından bir milyon euro ceza kesilen Chiara Ferragni cezayı orantısız bulduğunu belirterek temyize gideceğini söyledi. Kendisine tepki gösterenler arasında  İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni'nin de yer aldığı fenomen sosyal medya hesabı üzerinden özür mesajı yayınladı.

Chiara Ferragni

Chiara Ferragni

Chiara FerragniİLİŞKİLİ HABERChiara Ferragni'nin eşi Fedez pankreas kanserine yakalandı!

"İYİ NİYETLE BİR İLETİŞİ HATASI"

Hatasını "iyi niyetle bir iletişim hatası" olarak kabul eden Ferragni, eğer cezasında bir indirim alırsa, bağışını bu indirimle eşdeğer bir miktarla tamamlayacağını açıkladı. Ferragni'nin gönüllü olarak yaptığı 1 milyon euro bağış, Balocco ile düzenlediği tanıtım yarışmasından kazandığı miktarla aynı olunca şirket bu sefer de 420 bin euro para cezasına çarptırıldı.

İtalyan fenomen Chiara Ferragni

İtalyan fenomen Chiara Ferragni

GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE ÖZÜR DİLEDİ!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gözyaşları içerisinde özür mesajı yayınlayan fenomen paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Her zaman şanslı olanların iyilik yapmak için ahlaki bir sorumluluğu olduğuna ikna olmuşumdur. Bunlar beni ve ailemi her zaman yönlendiren değerler. Çocuklarımıza bunu öğretiyoruz. Aynı zamanda onlara hata yapabileceğinizi ve gerçekleştiğinde kabul etmeniz gerektiğini ve mümkünse yapılan hatayı düzeltmeniz ve değerini bilmeniz gerektiğini de öğretiyoruz. Ve şimdi yapmak istediğim de bu. Özür dileyin ve jestime somut hareket edin: Çocuk bakımı için Kraliçe Margaret'e 1 milyon euro iade edeceğim. Ama yeterli değil: İletişim hatası yaptığımı fark ettiğim için herkese açık yapıyorum. Her zaman yaptığım ve yapmaya devam edeceğim hayırseverliklerini ticari faaliyetlerden tamamen ayırarak gelecekte değer vereceğim bir hata. Çünkü son sonu iyi olsa bile, iletişim üzerinde yeterli kontrol yoksa, yine de hatalara yol açabilir. Son bir kaç günde dediğim gibi agcm nin tedbirine meydan okuyacağım çünkü orantısız ve adaletsiz buluyorum. İyi niyetteki hatam, iletişimle ticari bir faaliyetle dayanışmaya bağ kurmaktı. Ne yazık ki hata yapabiliyorsunuz, özür dilerim yaptığım için ve fark ettim ki daha iyi koruyabilirdim. Ancak kesin yaptırım - umduğum gibi- AGCM'nin kararlaştırdığından daha düşük olursa, fark milyon avroya eklenecek. Önümüzdeki günlerde Kraliçe Margaret ile hastanenin benim bağışladığım parayı nasıl kullanacağını anlamak için konuşup güncellemeleri size düzenli olarak söyleyeceğim. Hatam hala devam ediyor ancak bu hatadan yapıcı ve olumlu bir şeyler üretilebileceğinden emin olmak istiyorum."

Okan Bayülgen'den Gazze çağrısı:  Dünya seyirci kalıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Okan Bayülgen'den Gazze çağrısı: Dünya seyirci kalıyor!
Rus milyarder cömertlikte sınır tanımadı! Gelen hesap 85 bin bahşiş 175 bin

İLİŞKİLİ HABER

Rus milyarder cömertlikte sınır tanımadı! Gelen hesap 85 bin bahşiş 175 bin
Kediler şizofreni riskini artırır mı? Söz konusu araştırma aslında ne söylüyor

İLİŞKİLİ HABER

Kediler şizofreni riskini artırır mı? Söz konusu araştırma aslında ne söylüyor
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0