Defne Samyeli'den yapay zeka dolandırıcılığı uyarısı! "Yüzlerce kez sorgulayın"

Defne Samyeli, son günlerde sık sık karşılaşılan yapay zeka dolandırıcılığına karşı takipçilerini uyardı. Son zamanların en çok konuşulan ve tartışma konusu olan yeni bir dolandırıcılık türü olan yapay zeka dolandırıcılığının son kurbanı olan Samyeli "Yüzlerce kez sorgulayın" diyerek uyarıda bulundu.

Özellikle son dönemlerde ünlü isimleri hedef alan dolandırıcılık türlerinden biri olan yapay zeka ile dolandırıcılık son olarak Defne Samyeli'yi hedef aldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi kullanılarak yapay zeka ile oluşturulan sahne ses kaydı ile ünlü sunucu Esra Erol'un sesi ve görüntüsü kullanılarak oluşturulan sözde yatırım aracı videosundan sonra sıra Samyeli'ye geldi. Sahte reklam filminde yapay zeka teknolojisi kullanılarak Samyeli'ni sözde yeni bir yatırım aracından söz ettiği görüldü.

Defne Samyeli

Defne Samyeli

Yapay zeka dolandırıcılığının yeni hedefi olmuştu! Esra Erol yasal yollara başvurduİLİŞKİLİ HABERYapay zeka dolandırıcılığının yeni hedefi olmuştu! Esra Erol yasal yollara başvurdu

"YÜZLERCE KEZ SORGULAYIN"

Sahte reklam filmi hakkında suç duyurusunda bulunan Defne Samyeli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu olan bu videonun tamamen uydurma bir montaj işi olduğu ilk bakışta anlaşılsa da anlıyorum ki bir çok vatandaşımızın dolandırılmasına neden olmuş. Bu bir yandan yapay zekâ kullanımının ne tehlikeli boyutlara ulaşabileceği konusunda bize fikir vermesi açısından anlamlı. İnsanları herhangi bir yatırıma yönlendirecek bir yayın yapmadım. Bu gibi sponsorlu yayınları gördüğü zaman demek ki insanların misliyle dikkatli olması gerekiyor. Hele işin içinde para varsa... Sadece ben değil, en güvendiğiniz başka kim varsa bu devirde ‘paranızı şuraya yatırın’ şeklinde bir video gördüğünüzde yüzlerce kez sorgulamanızı öneririm. Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıran, bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlatacağımı bu vesileyle duymak isterim."

Defne Samyeli yapay zeka

Defne Samyeli yapay zeka

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Cem Karaca 20 yıl sonra tekrar sahnede! Hologram teknolojisiyle konser verdi

Esnaflıktan muhtarlığa uzanan bir serüven! Nilüfer Oğuz'un adaylık hikayesi

İLİŞKİLİ HABER

Esnaflıktan muhtarlığa uzanan bir serüven! Nilüfer Oğuz'un adaylık hikayesi
X’ten kazandığı parayı açıkladı! Ünlü fenomenin takipçilerine dağıtacağı rakam dudak uçuklattı

İLİŞKİLİ HABER

X’ten kazandığı parayı açıkladı! Ünlü fenomenin takipçilerine dağıtacağı rakam dudak uçuklattı
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0