Amansız hastalığa yakalanan Kate Middleton'ın son durumu açıklandı!

Galler Prensesi Kate Middleton, aylardır dünya basınının en çok konuştuğu isimlerin başında geliyor. 16 Ocak'ta ameliyat olan ve adeta kayıplara karışan Middleton hakkında çıkan komplo teorilerinin ardı arkası kesilmezken Prenses, yayınladığı son videoyla kanser olduğunu duyurdu. Sağlık durumu merak edilen Middleton hakkında yeni bir bilgilendirme geldi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İngiliz Kraliyet Ailesinin gözde gelini Kate Middleton'ın geçtiğimiz aylarda ameliyat geçirdiği ve 14 gün hastanede kalacağı açıklanmıştı. "Karın bölgesinden bir ameliyat" olan Galler Prensesinin tüm kraliyet ailesi üyelerinin tedavilerinin yapıldığı London Clinic'te operasyon geçirdiği öğrenilirken Middleton, sonunda taburcu oldu. Kensington Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Middleton'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve Windsor'daki evine döndüğü ifade edildi.

Galler Prensesinin ameliyatıyla ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşılmazken, operasyonun kanser tedavisi ile ilgili olmadığı belirtilmişti. Ancak Middleton, ne hastaneye girerken ne de çıkarken görüntü vermediği gibi Aralık'tan beri net bir şekilde görüntü vermekten kaçındı. Middleton'ın hastalığı, geçirdiği ameliyat ve durumunun üzerindeki sis perdesi herkesi meraklandırırken çeşitli komplo teorileri ortaya atıldı. Bu iddiaların başında Middleton'ın aldatıldığı, öldürüldüğü, amansız hastalığa yakalandığı ve sarayı terk ettiği gibi çeşitli söylentiler dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

FOTOĞRAFIN BAŞINA GELEN VİDEONUN DA BAŞINA GELDİ

Aylarca kaçan Middleton, çıkan iddialara daha fazla kayıtsız kalmadı ve evinin bahçesinde çektiği bir videoda kansere yakalandığını ve tedavi sürecinde olduğunu duyurdu. 2 dakika 15 saniyelik video mesajında, kanser teşhisiyle "büyük bir şok yaşadığını", haberi alması sonrası "inanılmaz derecede zorlu birkaç ay" geçirdiğini dile getiren Galler Prensesi'nin açıklamaları büyük bir hüzne neden oldu. Ancak videodaki açıklamalardan ziyade Middleton'ın görüntüsü de dikkat çekti. Videonun gerçek olmadığı, üzerinde oynamalar yapıldığı hatta yapay zeka marifetiyle yapıldığı söylentileri ortaya çıktı.

UYARI GELDİ

22 Mart'ta paylaşılan video için de tıpkı bir önceki fotoğrafta olduğu gibi bir uyarı mesajı geldi. Dünyanın en büyük fotoğraf ajanslarından Getty Images çok konuşulan videoya "Bu video üçüncü taraf bir kuruluş tarafından sağlanmıştır ve Getty Images'in editoryal politikasına uygun olmayabilir" şeklinde bir not ekledi ve haber kuruluşlarıyla paylaştı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Videoya ilişkin ortaya atılan iddiaların ardından saray yaptığı açıklamada aslında bir "sızıntı" olduğu ve bilginin "saray dışına" sızma ihtimali nedeniyle hızlıca bir video yayınlandığını ifade etti. Acil bir şekilde hazırlandığı öne sürülen videodaki bazı hataların 'zamansızlıktan' kaynaklı olduğu ifade edildi.

SON DURUM: PRENSES İYİLEŞMEYE BAŞLADI!

Sağlık durumu merak konusu haline gelen Prenses hakkında yeni bir açıklama geldi. Kraliyet uzmanı Richard Fitzwilliams'ın İngiliz basınına yaptığı açıklamaya göre; Prens William'ın son dönemlerde eşi hasta olmasına rağmen yaptığı geziler, Kate'in tedavisinin planlandığı gibi gittiği ve istikrarlı bir ilerleme kaydettiği konusunda halka güvence vermek için bilinçli olarak gerçekleştirildi.

Prens William'ın kamuoyuna çıkmasının amacının kraliyet ailesinin normale döndüğünün sinyalini vermek olduğunun altını çizen Fitzwilliams, "Kraliyet ailesi yaptıkları her şeyin öyle ya da böyle bir mesaj gönderdiğinin farkında. Bazı şeylerin aşağı yukarı normal şekilde devam ettiği mesajını veriyorlar" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İngiliz Kraliyet Ailesi'nden "büyük bir açıklama" beklendiği iddia edildi. Açıklamanın ne olacağı merak konusu olurken bir süredir ortalıkta görünmeyen Prenses Kate Middleton'ın öldüğü öne sürüldü. Dünya gündemine oturan Kate Middleton'dan haber geldi.

"MUTLU VE İYİ GÖRÜNÜYORDU"

İngiliz gazetesi The Sun'da yer alan habere göre, Galler Prensesi, eşi Prens William ile beraber Cumartesi gününü evinin yakınlarındaki bir mekanda alışveriş yaparken görüntülendi. Gazeteye açıklama yapan bir görgü tanığı "Bütün dedikodulara rağmen ünlü çifti karşımda görünce dondum kaldım. Kate, William ile alışveriş yapıyordu, mutlu ve iyi görünüyordu" ifadelerini kullandı. Çiftin alışveriş esnasında hiçbir şekilde fotoğraf çekilmesine izin vermemesinden dolayı bir kareleri yayınlanamadı.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Bir süredir basında görülmediği için sağlık durumundan endişe edilen Middleton, nihayet günler sonra annesinin kullandığı arabanın yolcu koltuğunda, gözlerinde kocaman güneş gözlükleri ve yorgun yüzüyle ortaya çıktı. Fakat bu görüntü ortalığı daha da karıştırdı. Kanser olduğundan, felç geçirdiğinden tutun da Prens William'dan dayak yediğine, Prenses Diana gibi öldüğüne, kalçalarına protez taktırdığı için ortaya çıkamadığına kadar pek çok komplo teorisinin odak noktasına haline gelen Middleton'ın 'arabadaki o kişi olmadığı' ya da kanser olduğu ve kemoterapi, kortizon tedavisi gördüğü için yüzünün şiş olduğu söylendi.

İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Oldukça sağlıklı görünen, daha önceden herhangi bir sağlık problemi olduğu bilinmeyen prensesin bu ani ameliyatı halkı endişelendirirken söylentiler bitmek bilmiyor. Son birkaç haftadır ortada dolanan bu iddialara göre Galler Prensesi, rahmini aldırdı ve zor ameliyat sonrası dinlemesi gerekiyordu. Bir diğer iddia ise İspanyol bir gazeteci tarafından ortaya atıldı. Kate'in geçirdiği operasyonun ters gittiğini ve Galler Prensesi'nin yapay komada uyutulduğunu ileri süren gazetecinin açıklamaları Kensington Sarayı tarafından "saçmalık" olarak nitelendirildi.

Sarayın açıklaması yeterli gelmeyince Kate Middleton, Britanya'da "Mothering Day" olarak bilinen ve 10 Mart'ta kutlanan 'Anneler Günü' için yeni kareler paylaştı. Ancak bu aile fotoğrafının paylaşılmasının üzerinden 24 saat geçmeden yeni kriz patlak verdi. Prenses Charlotte'un hırkasının kolundaki tuhaf dalgalanmadan Kate'in montunun fermuarındaki uyumsuzluğa, Prens George'un dişlerinden Prens Louis'nin ellerine kadar birçok detayda shop izlerine rastlanıldı. Uzuvların ve pencere pervazlarının kenarlarındaki bulanıklıklar, fotoğrafın yapay zeka tarafından yapıldığı söylentilerini de ortaya çıkardı. Fotoğraftaki sorunları fark eden dünyaca ünlü ajans ve gazeteler apar topar kareyi her yerden sildi.

GALLER PRENSESİ ALDATILIYOR MU?

Söylentiler ve komplo teorilerinin ardından paylaşılan 'hatalı' fotoğrafla birlikte yeni bir sorun medyada geniş yankı uyandırdı. İngiltere basınına göre; Prens William ve Prenses Kate'in arası uzun süredir bozuk ve Kate boşanmak için evi terk etti. "İyiyiz" mesajı vermek için bile William'la bir araya gelmeyi reddeden Kate'i bu karara sürükleyen ise 'gizli ve yasak' bir aşk. İddiaya göre Middleton Prens Louis'ye hamileyken, Prens William, David Rocksavage ile evli olan ve 3 çocuğu bulunan Lady Rose Hanbury ile aşk yaşamaya başladı.

Lady Rose Hanbury ve Kate Middleton

Lady Rose Hanbury ve Kate Middleton

Kate Middleton'ın da çok yakın arkadaşı olduğu belirtilen Rose Hanbury 'ikinci bir Camilla vakası' olarak İngiliz basınını salladı. Prens William'ın babası Kral Charles, Prenses Diana ile evli olduğu dönemde şimdilerde Kraliçe olan Camilla ile gizli ilişki yaşamıştı. 

İKİNCİ BİR DİANA VAKASI MI?

Kate Middleton ve Prens William hakkında çıkan yeni söylentiler hızla yayılırken en büyük iddia, ünlü oyuncu ve TV sunucusu Stephen Colbert'ten geldi. ABD'li sunucu sözlerine "Kraliyet, Kate Middleton'un ortadan kaybolmasıyla sarsıldı. Korkarım İngiltere Kraliyet Ailesi'yle ilgili bazı rahatsız edici haberlerim var. İnternet dedektifleri, Kate'in yokluğunun kocasıyla, yani gelecekteki İngiltere Kralı William'ın bir gizli ilişkisiyle ilgili olabileceğini tahmin ediyor." şeklinde başlayarak Kraliyet tarafından herhangi bir doğrulama alamadığını dile getirdi.

Kate Middleton

Kate Middleton

"DİĞER KADININ KİM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ!"

Yaptığı dikkat çekici açıklamalar sırasında Stephen Colbert; "Sanıyorum hepimiz iddiada adı geçen diğer kadının kim olduğunu biliyoruz. Benimle birlikte söyleyin, Sarah Rose Hanbury. 2019'dan bu yana William ile Rose arasında bir ilişki olduğuna dair söylentiler var. O zamanlar magazin haberlerine göre; Kate, güya eşiyle bu konuda yüzleştiğinde hiçbir şey olmadığını söyleyerek buna güldü. Karınız sizi aldatmakla suçladığında her zaman iyi bir yanıt verirsiniz." ifadelerini kullandı. Kısa süre içerisinde hızla yayılan haberin ardından Stephen Colbert'in açıklamaları akıllara Prenses Diana'yı getirdi. 'Kate Middleton boşanıyor mu?' sorusu ise Google'da en çok arananlar listesine girdi. 

Yaşlıları gözlerine kestiriyorlar: Uzmanlardan dolandırıcılara karşı önemli uyarılar!

İLİŞKİLİ HABER

Yaşlıları gözlerine kestiriyorlar: Uzmanlardan dolandırıcılara karşı önemli uyarılar!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Emine 3 hafta önce

Adamlarin kralliklari bile bizden daha demokratik. Paralari giyimleri saglikla hersey basin tarafindan sorgulanip elestirilebiliyor.

gülen 1 ay önce

yalnız değilsiniz. .. ve iyi insanlar dilerim iyi olsun.

demokrat 1 ay önce

Demokrasilerde krallıklar önemli değil diye biliyoruz. Çok da şiiiiitmemek lazım

Toplam 1 beğeni