Oz Büyücüsü'ndeki kırmızı ayakkabılar yıllar sonra bulundu! Hırsıza rekor para cezası verildi

Hollywood'un unutulmaz isimlerinden Judy Garland'ın 1939'da "Oz Büyücüsü" filminde giydiği kırmızı ayakkabılar, çalındıktan yıllar sonra bulundu. Sinema tarihindeki en değerli film objelerinden biri olarak görülen ayakkabıları çalan 76 yaşındaki hırsız ise 23 bin 500 dolar para cezasına çarptırıldı.

Dünya sinemasının ikonik yapımlarından "Oz Büyücüsü"nde Judy Garland'ın giydiği kırmızı renkli parlak ayakkabılar, 2005 yılında sergilendiği Judy Garland Müzesi'nden çalınmıştı. FBI, yaptığı araştırmalar sonucu 2018'te bir operasyon sırasında Garland'ın "Dorothy" rolünü canlandırırken giydiği ışıltılı yakut ayakkabıları bulduğunu açıkladı ve ABD'li Terry Jon Martin isimli 76 yaşındaki hırsız suçunu kabul etti.

Oz Büyücüsü

Oz Büyücüsü

Kötü sağlık koşulları sebebiyle Martin'i hapis ile cezalandırmamaya karar veren mahkeme, önceki gün görülen duruşmada yeni kararını açıkladı.

Oz Büyücüsü kırmızı ayakkabılar

Oz Büyücüsü kırmızı ayakkabılar

ABD Başsavcılığı dün görülen mahkemede, milyonlarca dolara sigortalı olan ayakkabıları çalan Martin'in sağlık koşulları göz önünde bulundurarak 1 yıl denetimli serbestlik verilmesine karar verdi. Ayrıca Martin, ayakkabıların sergilendiği Judy Garland Müzesi’ne 23 bin 500 dolar para cezası ödeyecek.

Judy Garland kırmızı ayakkabıları

Judy Garland kırmızı ayakkabıları

Sanat eseri niteliğindeki ayakkabılardan dünyada yalnızca 4 adet bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Gupse Özay ve Barış Arduç çiftinden dikkat çeken açıklama! Bakışlarıyla gündem oldu

CZN Burak'ın yaralı halleri korkutmuştu! CZN Burak'tan videoyla ilgili ilk açıklama

İLİŞKİLİ HABER

CZN Burak'ın yaralı halleri korkutmuştu! CZN Burak'tan videoyla ilgili ilk açıklama
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0