İsrail lobisine pabuç bırakmayan Kaya Yanar'dan yanıt gecikmedi! "Ölümler de tek taraflı"

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda İsrail'in Gazze'ye yönelik işgalini eleştiren Almanya'nın en ünlü Türk asıllı komedyenlerinden Kaya Yanar, İsrail lobisinin linçine uğradı. Linçlere karşılık geri adım atmayan ünlü komedyenden yanıt da gecikmedi.

İşgalci İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık dışı soykırım devam ederken Almanya'nın tanınmış Türkiye asıllı komedyenlerinden Kaya Yanar da bu işgale tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Kaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail'in Filistin halkını kıyımını eleştirmesi, İsrail lobisinin radarına girdi.  Almanya'daki Yahudi toplumunun önemli gazetelerinden Jüdische Allgemeine, Yanar'ı 'tek taraflı' olmakla suçlarken aynı zamanda 'eleştiri için mizahi bir dil kullanmasının uygun olmadığı' savunuldu. Çektiği 21 dakikalık video ile eleştirilerin hedefi olan ünlü komedyen, İsrail lobisi tarafından "Filistinliler'i genel olarak kurban gibi göstermek" şeklinde oldukça garip bir gerekçe ile suçlandı.

Kaya Yanar

Kaya Yanar

"ÖLÜMLER DE TEK TARAFLI"

Paylaştığı videoda İsrail'in yalanlarını teker teker sıralayan Yanar, İsrail'in uluslararası hukuku her gün çiğnediğine ve binlerce masumu öldürdüğüne dikkat çekerken "İsrail'in saldırıları orantısızdır" ifadelerini kullanarak ateşkes çağrısında bulunmuştu. Yanar çektiği video sonrasında kendisine gelen eleştirilere "Ölümler de tek taraflı!" ifadeleriyle cevap verdi. Türk komedyenin kendisine karşı uygulanan baskılara ve linçlere boyun eğmemesi büyük alkış topladı.

Kaya Yanar İsrail lobisine pabuç bırakmadı

Kaya Yanar İsrail lobisine pabuç bırakmadı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

O görüntü yürekleri yaktı! Sütü kesilen Filistinli anne bebeğini...

Alişan apandisit ameliyatının ardından kutsal topraklarda!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan apandisit ameliyatının ardından kutsal topraklarda!
Survivor yarışmacılarının haftalık kazançları ağızları açık bıraktı! All Star yarışmacıları...

İLİŞKİLİ HABER

Survivor yarışmacılarının haftalık kazançları ağızları açık bıraktı! All Star yarışmacıları...
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Misafir 2 ay önce

Helal olsun. Türk her zaman mazlumun yanındadır..

Yörük GURD 2 ay önce

Yiğit adammış. Sağ ol kardeşim.