Kadir İnanır'ın taburcu olduğu iddia edilmişti! Sağlık durumu hakkında yeni gelişme yaşandı

Usta sanatçı Kadir İnanır İstanbul'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yeşilçam'ın usta oyuncusunun salı günü taburcu edildiği iddia edilmişti. Ancak sonrasında İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural, ünlü ismin tekrar hastaneye yatış aldığını açıklamıştı. Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sanatçı Kadir İnanır, geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde evinde rahatsızlanmıştı. Evinde inme geçiren 74 yaşındaki İnanır'ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilmişti. İnanır'ın hastanede beyin tomografisi ve MR çekilmesi sonrasında çıkan sonuca göre tedavi uygulanacağı bilgisi verilmişti. Ünlü ismin eşi Jülide Kural, İnanır'ın Ümraniye Devlet Hastanesi'ndeki sürecinin ardından rehabilitasyon ve fizik tedavi için Yeditepe Üniversitesi hastanesine yatırıldığını açıklamıştı. Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA SON GELİŞME

Ünlü ismin sağlık durumunun iyiye gittiği ve ziyaretçi kabulüne başlanacağı öğrenildi. İnanır'a sağ kolunda oluşan sorun nedeniyle fizik tedavi uygulanıyor. Yüzünde bir sıkıntı bulunmayan ünlü oyuncunun iyi olduğu belirtildi. 1 hafta sonra belli şartlar kapsamında ziyaretçi kabulü başlayacak.

TABURCU OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ! AÇIKLAMA GELDİ

Çıkan haberlerin ardından İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural, usta sanatçının son durumu hakkında yeni bir açıklama yaptı. Jülide Kural, açıklamasında "Kadir İnanır'a ilişkin son durumu sizinle paylaşmak isterim, çünkü maalesef doğru olmayan bilgiler basında çıkmaya başladı. Bildiğiniz üzere Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk müdahale, yoğun bakım ve bir günlük servise çıkma serüveninin ardından hastaneden ayrıldık. Ancak tedavinin rehabilitasyon sürecine başlamak üzere Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne yerleştik. Öncelikle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk müdahale ve sonrasında uygulanan son derece dikkatli ve emekle bezeli dokuz günlük süreç için doktorlar ve sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlara söz verdik, rehabilite süreci ve fizik tedavi sorasında Kadir İnanır ile el ele ziyarete gideceğiz. Biliyorum, en çok Kadir İnanır nasıl diye merak ediyorsunuz. Sizlere iyi haber vermekten çok mutluyum. Son derece ince eleyip sık dokuyan, olağanüstü doktorlarımızın inisiyatifinde; her gün, her bakımdan biraz daha iyiye gidiyor. Ama elbette zamana ve sabra ihtiyacı var. Hep dediğimiz gibi; güçlüdür Kadir İnanır ve ona ulaşan böylesine bir sevgi ve saygıyı hissederken eminim bunu da atlatacaktır. Ve son bir söz ya da gözlem: Tüm bu zorlu süreçlere inat, o yatağın içinde Yunan mitolojisindeki Zeus'un gücü, Paris'in yakışıklılığı ile öylesine karizmatik ki! Saygılarımla, Jülide Kural" ifadelerini kullandı.

 

Kadir İnanır taburcu oldu

Kadir İnanır taburcu oldu

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMUYLA  AÇIKLAMA

Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın sağ tarafında felç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Kendisine ulaştırılan selamlara karşı gülümsedi. Motor hareketleri iyi. Takip ediyoruz" dedi. Sağlam, İnanır'ın daha önce de ciddi bir beyin ve akciğer ameliyatı geçirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Yaklaşık 3 ay önce geçirdiği bir akciğer enfeksiyonu var. Kronik bir sigara içicisi. İnşallah bu vesileyle sigarayı da bırakmış olur, bundan sonraki hayatında. Fizik tedavi yapılıyor ama bu süreç ilerliyor, her an daha iyiye gidiyor. Damardaki radyolojik görüntüler de bunu destekliyor. 

"SAĞ TARAFINDAN FELÇ VARDI" 

Acile ilk başvurduğu zamanki tabloda sağ tarafında tam bir felç tablosu vardı. Şu anda sağ tarafın hareketleri iyi. Ama daha da iyi olmasını bekliyoruz. Akciğerleriyle ilgili sıkıntılarımız var. Onunla ilgili de gerekli tedbirleri alıyoruz. Çünkü her an multidisipliner bir ekip takip ediyor. Enfeksiyon hastalıklarındaki arkadaşlarla konsültasyonlar yapıldı ve antibiyotik tedavisine başlandı. Ciddi bir durum değil, ancak tedbir amaçlı bunu yapıyoruz. Tabii daha erken uyanmasını umuyorduk biz de." 

TEDAVİSİ HIZLA DEVAM EDECEK

Arada bazı olumsuzluklar ile tansiyon yükselmeleri sebebiyle süreci daha temkinli ve yavaş yürüttüklerini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu: "Sonunda bugün güzel bir şekilde extübe oldu ve iletişim kurabiliyor. Eşini yanına aldık, kendisine bazı selamlar ulaştırıldı. Tepki veriyor, fizik tedavisine devam edeceğiz. Birkaç gün yoğun bakımdaki tedavisi yine devam edecek. Çünkü yavaş yavaş ilerlememiz, tedbirli olmamız gerekiyor. Konuşma sürecini daha sonra bekliyoruz. Her şey yolunda gidiyor. Konuşması için şu an yorgun diyelim. Belirtiler daha sonra konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacağını gösteriyor. Dolayısıyla her şeyin düzelebileceğini umuyoruz."

YOĞUN BAKIM SÜRECİ TAMAMLANDI

Kadir İnanır, yoğun bakımdan çıkartılarak servise alındı. Ünlü oyuncunun doktoru Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kadir İnanır'ın yoğun bakımdan çıkartılarak nöroloji servisine alındığını söyledi. Sağlam, "Bugün Kadir İnanır'ın yoğun bakım tedavi süreci tamamlandı. Bundan sonraki aşama servis tedavisi şeklinde devam edecek. Nöroloji servisimizde tedavisi sürecek. Rehabilitasyon süreci devam ediyor. Daha rahat bir ortamda yakınlarıyla rahat görüşebilecek. Ama mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Toparlama sürecine girecek. Rehabilitasyon süreci uzun bir süreç bildiğiniz gibi. Bazen aylar sürebiliyor. Daha önce geçirilmiş tek hastalıkların da burada etkisi var. Ama şu ana kadar tedavisi olumlu sürdük. Ve bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkarmış olduk. Herhangi bir beklenmedik olumsuz bir durum yok. Her gün daha iyiye gidiyor. Günden güne toparlıyor. Hem kas güçleri, hem bilinç durumu, hem genel durumu daha iyi. Ek hastalıkların tedavisi de bitmek üzere" dedi.

Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Kadir Bey bugün daha iyi. Daha önce açıkladığımız gibi bilinci açık ve daha anlaşılır konuşabiliyor. Ek hastalıkları kontrol altında, uygulanan tıbbi tedavilere olumlu yanıt alınıyor. Oturabiliyor, fizik tedavi süreci devam ediyor. Yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir ancak yakın zamanda yoğun bakımdan çıkarmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN DETAYLI AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, hastanede tedavisi süren sanatçı Kadir İnanır hakkında sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgiyi paylaştı:

"ENTÜBE DURUMDAN ÇIKARILAMAMIŞTIR"

"24 Mart Pazar günü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen Kadir İnanır, tıkalı olan beyin damarı açıldıktan sonra, uyutularak yoğun bakımda gözlem altına alınmıştı. Sayın İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır. Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA GELDİ

Hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması yapan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Sabah saatlerinde sevgili sanatçımız Kadir İnanır ambulansla hastanemize geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji doktorumuz, anestezi doktoru, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk değerlendirmede, geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildi, beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi" dedi.

İlk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildiğini kaydeden Başhekim Sağlam, "Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakıma alındı. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırma yapılmayacak gelişebilecek komplikasyonlar olmadığı sürece. İşlem çok başarılı geçti. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil" ifadelerini kullandı.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 12

Teyoemmi 3 hafta önce

Bunlar müşrik galiba. Zeus ne alaka?

murat 3 hafta önce

Yunan mitolojisi mi? Zeus'un gücü mü? Tövbe estağfirullah

Eroğlu 3 hafta önce

Gavurluktan hiç ödün vermeyin. Güçlü gördüğünüz zeuslar ile haşrolun.

demirci 3 hafta önce

Zerre kadar umurumda değil...

Laz 3 hafta önce

Bu şahısa hiç acımayın terorist sempatizanı rabbim yataklarda süründürsün vatan hainlerini

Yorumların Tümünü Okuyun