Koronadan sonra ilk kavuşma gerçekleşti! İlk Türk hacc kafilesi Medine'de

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hac ibadetlerini yapamayan hacı adaylarının hasreti sona erdi. Yola çıkan ilk Türk kafilesi hac vazifesini yerine getirmek için Medine'ye ulaştı.

2 yıldır dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ibadetlere de engel olmuştu. Özellikle topluluk halinde yapılan ibadetler, salgın nedeniyle kısıtlamalara maruz kalmıştı. 2 yıldır Suudi Arabistan'ın yasaklılar listesinde olan Türkiye bu yıl nihayet ilk kafilesini dün gece Medine'ye ulaştırdı.

İlk Türk kafile Medinede

İlk Türk kafile Medinede

Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi? Necmettin NursaçanİLİŞKİLİ HABERKadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi? Necmettin Nursaçan'ın yanıtıyla...

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

Türkiye'nin Riyad Büyükelçili'ğinin sosyal medya hesabından, "Türkiye’den bu yıl gelen ilk hac kafilesi Medine’de çiçeklerle karşılandı" ifadeleriyle açıklama yaptı.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 286 hacı adayı İstanbul Havalimanı'ndan dualarla uğurlanmış, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA hacı adaylarını güllerle yolcu etmişti.

İlk Türk kafile hac ibadetleri için Medineye ulaştı

İlk Türk kafile hac ibadetleri için Medineye ulaştı

Yurt dışından hacı adaylarını kabul etmeye başlayan Suudi Arabistan, henüz tam anlamıyla sona ermeyen salgın nedeniyle bu yıl Türkiye için 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi?

Hint milyoner kızına peri masalını yaşattı! Bodrum'da kızına 4 gün 4 gece düğün yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Hint milyoner kızına peri masalını yaşattı! Bodrum'da kızına 4 gün 4 gece düğün yaptı!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0