Vekaletle kurban kesen kurumlara kritik uyarı Diyanet'ten geldi!

Kurban Bayramına sayılı günler kala Diyanetten vekaletle kurban kesecek olan kurumlara kritik uyarı geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, "Vekalet yoluyla kurban kesimi organizasyonunu yapan kurum ve kuruluşlar, müvekkilinin hassasiyetini, ibadet bilincini yerine getirmek koşuluyla kurbanı kesmelidir." dedi.

VMüslümanların kurban ibadetlerini yerine getirmek için sabırsızlıkla bekledikleri Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Hz. İbrahim'in Allah'ın emriyle oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeye razı geldiği andan itibaren kurban ibadeti, maddi imkanı el veren Müslümanlar tarafından yerine getirilir. Kimisi bu ibadeti ortaklarla birlikte yerine getirirken kimisi de kurumlara vekalet vererek görevini gerçekleştirir. Diyanet İşleri Başkanlığı da Kurban Bayramı öncesinde söz konusu vekalet yoluyla kurban kesecek olan kurumlara seslendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, şöyle açıklama yaptı:

"Vekalete yoluyla kurban kesimi organizasyonunu yapan kurum ve kuruluşlar, müvekkilinin hassasiyetini, ibadet bilincini yerine getirmek koşuluyla kurbanı kesmelidir. Kurumların, kurban etinin kimlere dağıtılacağı ve hangi koşulda dağıtılacağı vekaletini yerine getirmesi gerekir."

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı

Kurbanda vekalet nasıl verilir? Vekalet yoluyla kurban kesmek nedir?İLİŞKİLİ HABERKurbanda vekalet nasıl verilir? Vekalet yoluyla kurban kesmek nedir?

"VEKALET VERENLERİN GÜVEN VERECEK KURUMLARI TERCİH ETMESİ LAZIM"

Vekalet verenlerin güvenilir kurum ve kuruluşları tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Bozkurt, yurt içi ve yurt dışındaki bazı kurumların vekaletle kurban kesimini istismar ettiğini, vatandaşların buna karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kurbandaki asıl amacın paylaşmak olduğunu söyleyen Bozkurt, "Kurban etinin her bir zerresini değerlendirilmek, bunu yoksulun, mağdurun, muhtacın ihtiyacına harcamaktır esas olan. Bu hassasiyetler, koşulların aynı şekilde yerine getirilmesi gerekiyor. Vekalet verenlerin bu güveni verecek kurum ve kuruluşları tercih etmesi lazım." şeklinde konuştu.

Diyanetten kurban kesimi yapacak kurumlara uyarı

Diyanetten kurban kesimi yapacak kurumlara uyarı

"KURBAN İBADETİNİN YERİNE GELMESİ İÇİN KURBANIN KESİLMESİ GEREKİYOR"

Kurban kesilmedikçe kurban ibadetinin yerine getirilemeyeceğini söyleyen Bozkurt, konuya ilişkin şöyle bilgi verdi:

"Kurbanın parasını alarak bunu hayır yolunda harcamakla kurban ibadeti yerine gelmez. Bu sadece sadaka olur. Her ibadetin kendine özgü şartları var. O şartlar yerine getirilerek yapılırsa o ibadet yerine gelmiş olur. Kurban ibadetinin yerine gelmesi için kurbanın kesilmesi ve etinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekiyor. Aksi takdirde madden hem de manen mağduriyetler ortaya çıkacaktır."

Öte yandan Bozkurt, maddi durumu iyi olmayanların borçlanarak kurban almasının kurban ibadetinin aslına uygun olmadığını da belirterek "Faize bulaşmamak şartıyla kurbanı kredi kartıyla almak, hatta taksitlendirmek dinen uygundur, caizdir. Faizle en küçük bir ilişkinin olmaması lazım. Bir de satıcının taksitle kurban vermeye rıza göstermesi gerekir. Bu şartlar sağlandığında kredi kartıyla kurban alınabilir." değerlendirmesinde bulundu.

BİR YORUM YAPIN 0