Başa gelen musibetlerin nedeni nedir? Necmettin Nursaçan cevapladı...

İnsanlar hayatları boyunca mücadele etmek zorunda kaldıkları imtihanlarla karşılaşırlar. Güçleri yettiğince zorluklarla karşı koyarlar. Ahir dünyada zor veya ağır olarak görülen meşakkatlere karşı sergilenen davranış insana birçok müjde getirilebilir. Peki imtihanlar niye insanların başına gelir? Necmettin Nursaçan Cuma Sohbetleri programında soruya açıklık getirdi. Cevabı haberimizde.

Kanal 7'de Muhsin Bay'ın sunumuyla yayınlanan Cuma sohbetleri programına dine ve hayata dair birçok soru geliyor. Diyanet İşleri emekli başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan yılların verdiği tecrübe ve edindiği bilgilerle gelen sorulara cevap veriyor. İslam'ın kitabı Kuran-ı Kerim'in ayetleri ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber'imiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleri ışığında insanların yolunu aydınlatan Nursaçan ahir dünyaya gelen ve ahiretteki son durağını düşünen Müslümanların merak ettiklerine cevap veriyor. Sizi mutlaka biraz korku ve açlık ile; biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden noksanlaştırmak sûretiyle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele! (Bakara suresi / 155. Ayet) Ayetten de anlaşılacağı üzere Müslümanlar imtihanlarla karşı karşıya kalacaklardır. Necmettin Nursaçan imtihanların insanların başına gelme sebeplerini açıkladı. Üç maddede başa gelen musibetlerin nedenlerini açıklayan Necmettin Nursaçan'ın cevabı haberimizde.

Nasip ve kısmet ne demek? İşte ve evlilikte nasibin seni bulması! Nasip ile ilgili ayetler...İLİŞKİLİ HABERNasip ve kısmet ne demek? İşte ve evlilikte nasibin seni bulması! Nasip ile ilgili ayetler...

BAŞA GELEN MUSİBETLER ÖDÜL MÜ CEZA MI?
NECMETTİN NURSAÇAN'IN CEVABI

Necmettin Nursaçan : Başıma gelen musibette üç ihtimal vardır.
 
1) Günahlarımın affına sebeptir.
 
2) Derecemin yükselmesine sebeptir.
 
3) Cezadır.
 
Peki, ben nasıl karar vereceğim? Günahlarım dolayısıyla, durmadan gıybet ettim. Ondan
 
dolayı mı başıma bu geldi? Belki de ondan dolayı. Rabb’inin yakalayışı amansızdır.
 
(Bürûc Suresi 12. Ayet) Ben düşünmeliyim. Rabb’im başıma şu musibet geldi. Şu
 
hatalarımdan dolayı mı? Birazcık Allah’a (c.c) yöneliyorsam musibetten sonra, ya
 
günahımın affına ya da derecemin refiine sebeptir

 

BİR YORUM YAPIN 0