Cuma günleri daha çok salavat getirmek neden önemlidir? Cumanın diğer günlerden farkı nedir?

Her yılın, ayın ve haftanın içinde özel günler vardır. Manevi atmosferin daha çok hissedildiği günler Allah'ın (c.c) ve Peygamber'in (SAV) söyledikleriyle belirlenir. Her hafta faziletiyle akıllara gelen cuma gününe özel ibadetler vardır. Her cuma namazının kılındığı gün farklı nafile ibadetlere de yer verilir. Peygamber'imizi (SAV) anmak için çekilen salavatları cuma gününde artırmak oldukça önemlidir.

Cuma günlerinin fazileti ayet ve hadislerle bütün Müslümanlara bildirilmiştir. “Güneşin doğduğu en hayırlı gün cumadır; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır; kıyamet de cuma günü kopacaktır” (Müslim) İslam'da mihenk taşı sayılabilecek olaylar Cuma günü meydana gelmiştir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (SAV) her zaman anmak oldukça önemlidir çünkü Allah (c.c) “Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler, siz de O’na salevât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin!” (Ahzâb suresi / 56. Ayet) buyurmuştur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) salavat getirmek bu kadar önemliyken, Efendimiz'i anma işi Cuma günleri de yapılırsa fazileti paha biçilmez. Salavat getirmek neden önemlidir? Cuma günleri salavat neden tercih edilmelidir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Salavat nedir? Peygamberimize salavat nasıl getirilir? Sevgiliye en güzel salavatı şeriflerİLİŞKİLİ HABERSalavat nedir? Peygamberimize salavat nasıl getirilir? Sevgiliye en güzel salavatı şerifler

SALAVAT GETİRMEK NEDEN ÖNEMLİDİR?

 Sahabeden Übey bin Kâ‘b (ra) aktarıyor;

Peygamber Efendimiz’e (SAV):

– Yâ Rasûlâllah! Ben Siz’e çok salavat-ı şerife getiriyorum. Acaba bunu ne kadar yapmam gerekir? diye sordum.

– Dilediğin kadar.” buyurdular.

– Dualarımın dörtte birini salavat-ı şerife'ye ayırsam uygun olur mu? diye sordum.

Dilediğin kadarını ayır. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için iyi olur. buyurdular.

Öyleyse duamın yarısını salavat-ı şerife'ye ayırayım! dedim.

Dilediğin kadar yap. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için hayırlı olur. buyurdular.

Ben yine: Şu hâlde üçte ikisi yeter mi? diye sordum.

İstediğin kadar. Ama artırırsan senin için hayırlı olur. buyurdular.

Öyleyse duaya ayırdığım zamanın hepsinde Sana salavat-ı şerife getirsem nasıl olur? deyince:

O takdirde Allah Teâlâ, dünya ve ahirete ait bütün arzularını ihsan eyler ve günahlarını bağışlar! buyurdular. (Tirmizî)

Salavat getirmenin önemini ve gereğini çok net hatlarla çizen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) O'na getirilen salavatın Müslümanlara müjdesini şu sözlerle özetlemiştir: “Kıyâmet gününde insanların bana en yakın olanı, bana en çok salât ü selâm getirendir.” (Tirmizî)

Cami cemaati

Cami cemaati

CUMA GÜNLERİ SALAVAT NEDEN DAHA
ÇOK TERCİH TERCİH EDİLMELİDİR?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ahirete irtihal ettiğinden beri, asırlar öncesinden, insanlar Efendimiz'i ellerinden geldiğince anarlar. Hayatlarının her anında getirebilecekleri salavatla Efendimiz'e aktarılan isimler arasına girerler. Cuma günü bana çok salavat getirin! Zira o gün, meleklerin hazır ve şahid olduğu bir gündür. O gün bir kişi bana salât ettiğinde onun salâtı mutlaka bana arz edilir. Salavat getirmeyi bırakıncaya kadar bu durum böyle devam eder.” 

Zeytinli tavuk nasıl yapılır? Cezayir'in ünlü zeytinli tavuk yemeği tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Zeytinli tavuk nasıl yapılır? Cezayir'in ünlü zeytinli tavuk yemeği tarifi!

BİR YORUM YAPIN 0