Nar lekesi nasıl çıkar? Kurumuş nar lekesi nasıl çıkar Nar lekesinden kurtulmanın yolları

Nar, soğuk havaların gelmesiyle birlikte evimize girmeye başlayan ve içerdiği bol miktarda C vitamini ile hem lezzetli hem de sağlıklı meyveler arasında yerini alıyor. Nar meyvesini tüketmek çok kolay olsa da ayıklamak çok zordur. Ayrıca nar ayıklarken suyu etrafa sıçrar ve kolay kolay çıkmayan lekelere dönüşür. Peki, nar lekesi nasıl çıkar? Nar lekesinden kurtulmanın yolları nelerdir? İşte çözümü...

Nar, Kınagiller familyasında yer alan küçük yüzlerce tanecikleri olan ve tatlı, ekşi tatlara sahip olan bir meyvedir. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen nar demir, potasyum ve c vitamini bakımından zengin olmakla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan şekerini de düzenleyen en mucizevi bir besinler arasında yer alıyor. Nar meyvesini tüketirken küçük taneciklerinden üzerimize sıçrayan kırmızı nar lekelerinin çıkması bazen çok zorlu olabiliyor. Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte nar sevenlerin, nar ayıklarken korktuğu şeylerden biri narın üstlerine sıçrayıp çıkmayan zor lekelere sebep olmasıdır. Üzerinize ya da evdeki eşyalara sıçrayan nar suyu lekesi çoğu zaman uğraşmanıza rağmen çıkmayabilir. Özellikle halıya bulaşmış nar lekesini çıkarmak için nasıl uğraşıldığını biliyoruz. Hatta lekeyi çıkarmakta zorlanıp sevdiğimiz kıyafetlerden vazgeçtiğimiz bile olmuştur. Nar lekesi nasıl çıkar, Nar lekesi çıkarmak için uygulayabileceğiniz bir kaç yöntemi sizler için araştırdık. işte detaylar:

Nar lekesi nasıl çıkar

Nar lekesi nasıl çıkar

NAR LEKESİ NASIL ÇIKAR?

 Limon kolonyası kullanın

Nar lekesine kurumadan önce hızlı müdahale edilmesi gerekir. Nar lekesini çıkarmak için limon kolonyası kullanabilirsiniz. Nar lekesinin üzerine limon kolonyası damlatın. Bir süre bekleyin ve ardından temiz bir bezle lekeyi bastırarak silin. Son olarak da lekeli yeri yıkayın. Bu yöntem nar lekesi henüz kurumamışsa etkili olur.

► Kurumuş nar lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

Kurumuş nar lekesini çıkarmak daha zordur. Bu durumda da deterjan kullanmanız gerekir. Lekenin üzerine deterjan dökün ve biraz bekleyin, ardından temiz bir bezle iyice bastırın ve sonra yıkayın. Eğer nar lekesinin bulunduğu yer beyaz bir kumaşa sahipse üzerine çamaşır suyu dökün. Çamaşır suyu lekenin tamamen yok olmasını sağlayacaktır. 

 Nar lekesi elden nasıl çıkar?

Elden nar lekesi nasıl çıkar

Elden nar lekesi nasıl çıkar

Eğer narı elinizle ayıkladıysanız lekesi elinizden birkaç gün çıkmayabilir. Ancak nar lekesini elden çıkarmanın çok kolay bir yöntemi var. Nar lekesi elinize bulaştığında elinizi soda ile yıkayın. Leke kaybolacaktır. 

 Halıdaki nar lekesi nasıl çıkar?

Nar yerken evinizde bulunan halı üzerine sıçrayan nar lekesini çıkarmak için kurumasını beklemeyiniz. Halıdaki nar lekesini çıkarmak için bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat ilave edip karıştırdıktan sonra bu karışımı sprey şişesine koyup lekeli bölgeye püskürtünüz. Ardından bez ile ya da fırça ile temizleyerek de lekeyi tamamen kurtulabilirsiniz.

Mastik Sponge nedir, Mastik Sponge nasıl yapılır? Mehmet Şef’in özel tarifi “Mastik Sponge”

İLİŞKİLİ HABER

Mastik Sponge nedir, Mastik Sponge nasıl yapılır? Mehmet Şef’in özel tarifi “Mastik Sponge”
Elvin isminin anlamı nedir? Elvin ne demek,Elvin ismi Kuran'da geçiyor mu

İLİŞKİLİ HABER

Elvin isminin anlamı nedir? Elvin ne demek,Elvin ismi Kuran'da geçiyor mu
Washington Post'tan 'Dünya Kahve Günü'nde I. Selim'e teşekkür!

İLİŞKİLİ HABER

Washington Post'tan 'Dünya Kahve Günü'nde I. Selim'e teşekkür!

BİR YORUM YAPIN 0