Çamaşır suyu lekesi çıkar mı?

Bazen küçük kazalar sonucu en sevdiğiniz kıyafetinizin üzerine çamaşır suyu sıçrayabilir. Peki, kıyafetlerin üzerine sıçrayan ve kötü bir görüntüye sebep olan çamaşır suyu lekesi çıkar mı? İşte sizlere kıyafetlerden çamaşır suyu lekesini yok etmek yöntemi..

Çamaşır suyu, hangi tür kumaşın üzerine gelirse gelsin, kumaşın yapısını bozarak beyazlamasına neden olur. Başınıza böyle bir şey geldiğinde neler yapabileceğinizi sizler için derledik. 

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ ÇIKAR MI? 

Çamaşır suyu herhangi bir kumaşa temas ettiği an o bölgede bir reaksiyon oluşur. Kumaş üzerinden içinde bulunan ve kumaşa renk veren maddelere zarar verebilir. Çamaşır suyunun yaptığı leke maalesef çıkmaz. Ancak kıyafetinizi çöpe atmak yerine pratik yöntemlerle en sevdiğiniz kıyafeti tekrar giyilebilir hale getirebilirsiniz. 

KUMAŞ BOYASI KULLANIN 

Kıyafetinizin çamaşır suyu etkisiyle rengi açılmış olan bölgesini kumaş boyası kullanarak eski haline getirebilirsiniz. Piyasada satılan kumaş boyalarından istediğiniz rengi alarak kıyafetinizi ilk gün ki gibi yeniden kullanabilirsiniz. 

BATİK DESENİ YAPABİLİRSİNİZ 

Batik desenli kıyafetler, bir dönem en çok tercih edilen kıyafet modelleriydi. Özellikle uzun elbiseler veya gömleklerde karşımıza batik desen, tek bir rengin açıklı koyulu tonları kullanılmasıyla oluşur. 

Sizde çamaşır suyu bulaşan kıyafetinizi batik desen yöntemi kullanarak yeniden giyilebilir hale getirebilirsiniz. 

Dar gelen kot pantolon nasıl bollaştırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dar gelen kot pantolon nasıl bollaştırılır?

BİR YORUM YAPIN 8

Yağmur 3 yıl önce

Mor eşofmanıma çamaşır suyu geldi kumaş boyası ve tekstil kalemi kullanıcam olursa size tavsiye ederim.

Toplam 1 beğeni

Nurcihan 3 yıl önce

Çamaşır suyu beyazlatırsa nasıl kapatırız

Toplam 1 beğeni

Yeşim 3 yıl önce

Çamaşır suyu mavi jeans pantolonun arkasına döküldü kumaş boyası bulamadık başka hangi yöntem var lütfen yardım edermisiniz çok acil

Toplam 1 beğeni

ilayda 4 yıl önce

peki çamaşır suyu siyah kot pantolona deyerse bide eski rengini getirmek istersek kumaş boyası bulamadık eski haline döndürmek istersek başka hangi yöntemleri yapabiliriz* lütfen yardımcı olun

Toplam 3 beğeni

aynur 3 yıl önce

tekstil kalemi alin kirtasiyeden

Toplam 1 Beğeni

sıla 6 yıl önce

bu penylere de denıye bılırmıyız

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun