Tost makinesi nasıl temizlenir?

Evlerimizde kullandığınız diğer elektronik aletler gibi tost makineleri de belirli aralıklarla temizlenmelidir. Aksi takdirde içlerine ekmek kırıntıları dolar ve bir süre sonra kullanılmaz hale gelir. İşte sizler için tost makinesi temizlemenin püf noktaları...

Tost makineleri sık sık temizlenmesi gereken mutfak eşyalarından biridir.  Çünkü her kullanımda kirlenen tost makinelerinin üzerindeki kalıntılar,temizlenmediğinde, makinenin içinde artan sıcaklıkla yanarak makinenin bozulmasına neden olabilir. 

Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

1. Yöntem: 

Tost makinenizin kullanma kılavuzuna bir göz atın. Eğer plakaları çıkıyorsa, bunları çıkararak temizleyebilirsiniz. 

Üzerindeki kırıntıları ve varsa büyük parçaları çöpe boşalttıktan sonra plakayı sıcak suda bulaşık deterjanı ile yıkayın. Plakanın yapıldığı malzeme eğer teflon ise bulaşık teli kullanmayın, bulaşık süngerinizin yumuşak tarafı ile temizlik işlemini gerçekleştirin.

Plakalar, oldukça yağlı olabilir. Bu nedenle bulaşık deterjanı ile temizledikten sonra hala istediğiniz sonucu elde edemediyseniz, yağ çözücü spreylerden edinin. Kullanım talimatına uygun şekilde yağ çözücüyü plakaya sıkın ve bir süre bekledikten sonra su ve sünger yardımıyla plakayı iyice durulayın.

2. Yöntem: 

Eğer tost makinenizin plakaları sabitse, makineyi bir süre ısıtın. Ardından fişi çekin ve iki adet kağıt havluyu ıslatarak içine koyun. Isı, bu peçetelerin suyunun bir kısmını buharlaştıracak, bu esnada kirler yumuşayacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0