Alüminyum folyonun farklı kullanım alanları

Mutfakta yiyeceklerin üstlerini kapatıp sıcaklıklarını korumak için kullandığınız alüminyum folyonun farklı kullanım alanlarını merak ediyor musunuz? işte alüminyum folyonun farklı kullanım alanları...

Mutfakta kadınların en çok işine yarayan eşyalardan biri alüminyum folyodur. Genellikle yiyecekleri muhafaza etmek için kullanılan alüminyum folyoyu günlük hayatta farklı şekillerde kullanabilirsiniz. 

TENCERE VE TAVALARI TEMİZLEYİN

Kullandığınız alüminyum folyoyu top haline getirin ve dibi tutan tava ya da tencerenizi bununla ovalayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz. 

EŞYALARI TAŞIRKEN KULLANIN 

Eşyaları taşırken özellikle koltuk ayaklarının parkeleri çizmesinden şikayetçi misiniz? O zaman yapmanız gereken çok basit. Koltukların ayaklarına alüminyum folyo yerleştirin. Bu şekilde parkelerin çizilmesini önlemiş olursunuz. 

ÜTÜ YAPARKEN KULLANIN

Alüminyum folyoyu ütü masanızın altında serin üzerine ütü masasını kılıfını geçirin. Daha sonra kıyafetinizi ütü masasının üzerine koyarak ütüleyin. Bu yöntemle yapılan ütüde kırışıklıklar daha kolay açılacaktır. 

MAKASLARI BİLEYİN 

Tek yapmanız gereken makasla alüminyum folyo kesmek böylece makasınız bilenmiş olacak.

GÜMÜŞLERİNİZİ PARLATIN

Gümüşler hava ile temas ettikçe kararır bunu engellemek için eşyalarınızı alüminyum folyoya sarıp kenarlarını bükün ve çekmeceye bu şekilde koyup saklayın.

RADYATÖRLERİN DAHA ÇOK ISI YAYMASINI SAĞLAYIN 

Bir karton alın peteğin genişliği kadar kesin ve bir kaç kat alüminyum folyo ile kaplayın.  Daha sonra kartonu duvar ile radyatör arasına koyun. Böylelikle radyatörün daha çok ısı yaydığını göreceksiniz. 

 

El ve yüz havluları nasıl yıkanır?

İLİŞKİLİ HABER

El ve yüz havluları nasıl yıkanır?
Doğal toz alma spreyi yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Doğal toz alma spreyi yapımı
Paletten koltuk nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Paletten koltuk nasıl yapılır?
Evde organik çamaşır suyu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde organik çamaşır suyu nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0