Bardaklardan su lekesi nasıl çıkar?

Bulaşık makineleri birçok mutfak gereçlerini temizlerken bardaklarda leke bırakabiliyor. Peki, bardaklarda ortaya çıkan ve bardakların kötü görünmesine neden olan bu lekeler nasıl yok edilir?

Lekeli bardakları kimse kullanmak istemez. Bazıları ya çöp gider ya da yerine yenisini alınır. İşte sizlere bardaklarda oluşan lekeleri çıkarmak için pratik bir yöntem...

Uygulamanız gereken yöntemler şu şekilde:

Öncelikle bardak satın alırken dar ve uzun olmayan bardak almaya dikkat edin. Dar ve uzun bardaklar suyun içine girmesini engelleyebilir. Su girmeyen yerlerde deterjan kalabilir ve leke bırakabilir. Bu yüzden kısa ve ağzı geniş bardak almalısınız.

Makinede tuz ve parlatıcı kullanın. Sularınız kireçli ise bardaklarınızdaki lekeler bu yüzden oluşabilir. Tuz ve parlatıcı kireci önlemeye yardımcı olur. 

Parlatıcı kullanmak istemeyenler sirke de kullanabilir. Eğer sularınızdaki kireç çok fazla ise makinenize bir miktar sirke de koyabilirsiniz. 

Makinenizde yıkama işlemi bittiğinde kapağını yarım saat sonra açın. Yıkama işlemi biter bitmez açarsanız su damlaları bardakların üzerine gelerek leke yapabilir. 

Eğer bardaklarınız yıkandığı halde lekeli kalıyorsa, bardakların içerisine bir miktar sirke koyun ve sıcak suda elinizde yıkayın. 

Bunun haricinde bardaklarda çıkmayan lekeler için, bardağın içerisine diş macunu sürerek ovalayın.

İşte bu kadar basit...

BİR YORUM YAPIN 0