Porselen çaydanlık nasıl temizlenir?

Kullanımı oldukça kolay ve şık olan porselen çaydanlıkları, çelik çaydanlıklara göre temizlemek daha zordur. Peki, porselen çaydanlık nasıl temizlenmeli? İşte porselen çaydanlıkları temizlemenin en kolay yöntemi...

Porselen çaydanlıkların içinde kalan çay, zamanla leke ve sararmalara yol açar. Porselen çaydanlıkları evinizde bulunan birkaç malzeme ile kolayca temizleyebilirsiniz.

SİRKE İLE TEMİZLEYİN 

Çaydanlıkta lekelerden kolayca kurtulmak için, bir yemek kaşığı sirkeyi demliğin içine dökerek süngerle ovalayın. Ardından kaynar suyu içine dökün. Daha sonra ılık su ile çaydanlığı durulayın. 

BULAŞIK TEMİZLEME TABLETİYLE TEMİZLEYİN 

Bulaşık makinesinden kullanılan tabletler porselen çaydanlıktaki lekeleri kolayca temizler. Hazır satılan bulaşık tabletini çaydanlığa atın ve üzerine kaynar su dökün. Bu aşamada sıcak suyun çaydanlığın ağzından taşana kadar dolu olmasına özen gösterin. Bulaşık tableti sıcak suyun içinde çözülerek fokurdamaya başlar. Tabletin fokurdaması bittikten sonra demliği ılık su ile güzelce durulayın.

KARBONATLA TEMİZLEYİN 

Porselen demliğin içine bir tatlı kaşığı karbonatı dökün ve sünger ile güzelce ovun. Karbonatı 1-2 dakika beklettikten sonra demliği ılık su ile durulayın. 

Bu yöntemler sayesinde porselen çaydanlığınız tertemiz olacaktır. 

BİR YORUM YAPIN 0