Çatal ve kaşıklar nasıl parlatılır?

Çatal, kaşık ve bıçaklar mutfakta en uzun ömürlü eşyaların başında gelir. Ancak çok sık kullanılan çatal, bıçak ve kaşıklar zamanla paslanarak lekelenir. İşte sizlere çatal, kaşık ve bıçaklarda buluna lekelerden kurtulmanın yolları...

Alındıkları günden beri mutfaklarda ve sofralarda binlerce kez kullanılan bıçak, çatal ve kaşıklar zaman içerisinde kararmaya başlar ve eski bir görünüme neden olur.

Sofraların şıklığına gölge düşüren lekeli çatal ve kaşıkları evde deneyeceğiniz kolay yöntemlerle eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.

İşte o yöntemlerden bazıları...

- Eski bir tencereye su koyun, içine bir miktar çamaşır deterjanı ekleyin, daha sonra çatal, kaşık ve bıçakları koyduktan sonra bir süre kaynatın. Kaynama işlemi bitince bolsu da durulayın ve üzerine su lekelerinin kalmaması için temiz bir bezle kurulayın. 

- Geniş bir kaba bir miktar sirke ve su koyun. Çatal, kaşık ve bıçaklarınızı bu suda birkaç saat bekletin. Daha sonra iyice durulayıp, kurulayın. 

- Çatal, kaşık ve bıçaklarınızdan çıkmayan lekeler mevcut ise, bir kaba bir miktar karbonat koyun üzerine birkaç damla sirke ekleyin. Bu karışımı lekeli bölgelere sürün ve güzelce ovun. Bol su ile duruladıktan sonra lekelerin gittiğini göreceksiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0