Evde klima bakımı ve temizliği

Ağırlıklı olarak yaz aylarında kullanılan klimaların, yıl boyu biriktirdiği kir ve tozlar klimaların ağır çalışmasına ve kimi zaman bozulmasına sebep oluyor.

Klimanızı servisini çağırarak belli bir ücret karşılığı temizletebileceğiniz gibi evde kendinizde temizleyebilirsiniz. İşte kendisi temizlemek isteyenler için klima temizliği süreci...

Öncelikle evde temizleme yapmak için ilk yapmanız gereken şey klima temizleme spreyi almanız. Klima temizlik servis ücretleri göz önüne alındığında neredeyse sudan ucuz diyebileceğimiz bu spreyleri birçok büyük markette bulabilir ve internetten de sipariş edebilirsiniz.

Bu spreyi temin ettikten sonra duvarınızı klimadan çıkacak kir ve tozlardan korumak için duvarınızı maskelemenizi öneririz.  Aynı şekilde klimanın motor kısmını da korumanızı öneririz.

Tüm önlemleri aldıktan sonra klimanızın kapağını kaldırdığınızda karşınızda ilk göreceğiniz radyatör peteklerini elektrikli süpürge ile çektirebilirsiniz. Bu tozun, spreyle karışıp çamur olmaması için gerekli bir işlemdir. Elektrikli süpürge ile işiniz bittiğinde hazır olarak aldığınız spreyi klima peteklerine yoğun bir şekilde sıkın. Spreyi yeteri kadar sıktıktan sonra eski bir diş fırçası yardımıyla bütün petekleri fırçalayın. 

Sıktığınız spreyin ve fırçalamanın da etkisiyle klimanız köpük altında kalacaktır. Bir spreyli şişe yardımıyla klima peteklerinizi durulayın. Fazla su sıkmaktan dolayı endişe duymanız yersizdir çünkü klimanın içerisinde bulunan drenaj kanalları bu suyu dışarı atacaktır.

Elektrik faturanızı düşürmenin yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Elektrik faturanızı düşürmenin yöntemi
Klima kullanmanın 7 püf noktası!

İLİŞKİLİ HABER

Klima kullanmanın 7 püf noktası!
Kale bitkisinin faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Kale bitkisinin faydaları
Yapıştırıcı lekesinden kurtulmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Yapıştırıcı lekesinden kurtulmanın yolları

BİR YORUM YAPIN 0