Bulaşık makinesine konulmayacak eşyalar

Kalabalık yenen yemeklerin ardından yapılacak tek şey kalır; bulaşık makinesini yerleştirmek. Peki bulaşık makinesine neler yerleşmemeli?

Bulaşıklardan kurtulmanın en kolay yolu bulaşık makinesi! Peki bulaşık makinesine her mutfak eşyası konabilir mi? İşte bulaşık makinesine konulmaması gereken mutfak eşyaları...

Bıçaklar: Çatal, kaşıklara nazaran bıçaklar daha hassas bir yapıya sahiptir. Bulaşık makinesine konulduğunda daha çabuk matlaşır ve körelir.

Kristal: Bulaşık makinesinin sağlayacağı aşırı sıcaklık ve deterjanlar, kristallerde çizik ve çatlaklara sebep olabilir.

Porselen: Porselenin kendisi zarar görmese de üzerindeki renkli desenler solabilir ve sırlar dökülebilir.

Bakır eşyalar: Bulaşık makinesine giren bakır eşyalar renk değiştireceği gibi beraber yıkandıkları eşyalara da kekremsi bir tat bulaştırırlar.

Altın kaplama: Hemen her mutfakta bulunmasa da hala kullanan hanımların bu eşyalarını elde yıkaması en uygun seçenektir.

Yapışmaz tavalar: Bulaşık makinesine atılan yapışmaz tavalar, bu özelliğini zaman içerisinde kaybeder.

Tahta eşya ve kaşıklar: Tahtanın emici özelliği yüzünden bulaşık makinesine atıldığında var olan tuz ve deterjanı emerek daha sonra yemeğin içine verebilir. Bu durum hem sağlık açısından hem de yemeğin tadı açısından zararlı bir sonuç doğurur.

Erkan Can ve Güven Kıraç kaza yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Erkan Can ve Güven Kıraç kaza yaptı!

BİR YORUM YAPIN 0