İpek eşarptan leke nasıl çıkarılır?

Hafif ve rahat oluşu nedeniyle en fazla tercih edilen kumaşların başında gelen ipek, özellikle başörtüsünde ilk sırada tercih ediliyor.

Diğer kumaşların aksine, leke çıkarılması en zor kumaşların başında gelen ipeklerde, sık sık kuru temizlemeye başvuruyor olabilirsiniz. Peki, ipek kumaştan leke nasıl çıkarılır?

- İpek kumaştan leke çıkarmak için ilk adım olarak, lekeli bölgeyi soğuk su ile ıslatarak, temiz bir bezle tampon yaparak lekeyi kumaştan uzaklaştırın. 

- Uygulanan tampon sonrasında lekeli bölgeye talk pudrası serpip bastırarak, serpilen pudrayı lekeli bölgeye iyice yedirin. Kumaşın pudrayı iyice yemesi için bir gece boyunca bekletebilirsiniz. 

- Daha sonra, ılık su ile eşarbınızı yıkayabilirsiniz. Şampuan ya da granül sabun kullanarak, sıkmadan, çitilemeden yıkamayı tamamlayın. 

- Eğer eşarbınızda çay - kahve lekesi varsa; bu durumda ılık su ile ıslatılmış bir sünger kullanarak lekeli bölgeye tampon uygulayın. 

- Ardından lekeli bölgeye gliserin uygulayarak, hafif çitilemenin ardından, yarım saat kadar bekletin. Bekledikten sonra eşarbınızı ılık su ile durulayın. 

BİR YORUM YAPIN 4

İnci 3 yıl önce

Özellikle eşerptaki ter ve krem lekeleri çok oluyo nasıl çıkar, bilen lütfen bilgisini paylaşsın..

Toplam 4 beğeni

Zehra 5 yıl önce

Arkadaşlar sakın yapmayın ben yaptım eşarbım battı

Toplam 6 beğeni

Hatice 4 yıl önce

Benim esarbimda kurumus kan lekesi vardi. boschun hassas ipek ayarinda 20 derece 400 devirde yikadim tamamen cikti. hic deterjan vs bisey atmadim cok sasirdim sonuca

Toplam 2 Beğeni

Ülfet 5 yıl önce

Peki başka çözüm bulabildiniz mi

Toplam 2 Beğeni