Ütü nasıl temizlenir?

Evimizin yardımcısı ütünün tabanını nasıl temizleyebiliriz? Ütüdeki kireçlenmeyi nasıl engelleyebiliriz?

Ütü, günlük hayatımızda en çok kullandığımız ev aletlerinden biridir ve sıklıkla kullandığımız için zamanla kireçlenir. Ütünün iç kısmına yerleşen kireç dışındaki kirlerle birleşince ütünün buhar delikleri kapanır ve iyi ütülememeye başlar. Bu durumda ütüyü temizlemeden kullanmak kıyafetlerimize de zarar verir.

İşte ütünüzü temizlemenin kolay yolları;

-Ütünün iç kısmındaki kireçlenme için limon tuzundan faydalanabilirsiniz. Bir tencerenin içinde kaynattığınız suya bir miktar limon tuzu atın. Daha sonra kaynattığınız suyu ütünün su haznesi koyun. Buhar düğmesine bir kaç kez basın ve bekleyin. Ütünün kireçle tıkanmış kanalları açılmaya başlayacaktır. Ütü soğuduktan sonra haznedeki suyu boşaltabilirsiniz.

-Ütünün tabanı için temizliğe başlarken ütünün fişe takılı olmadığına emin olmalısız. Bir kabın içerisine su ve sirke koyun. Daha sonra hazırladığınız karışımla yumuşak bir bezi nemlendirin. Ütünün düğmelerine su kaçmaması için bezi çok ıslatmamaya dikkat edin. Nemlendirdiğiniz bezin üzerine biraz tuz dökün ve ütünün tabanını temizleyin. Ütü tabanındaki kirlerin tuzlara yapıştığını göreceksiniz.

5 adımda zayıflamanın en basit yolları

İLİŞKİLİ HABER

5 adımda zayıflamanın en basit yolları
Acun, Hülya’nın kiracısı çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Acun, Hülya’nın kiracısı çıktı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0