Aspirinin farklı kullanım alanları

Çoğunlukla ilaç olarak kullanılan aspirinin bilmediğiniz birbirinden farklı kullanım alanları var. İşte aspirinin farklı kullanım alanları...

İlaç olarak evlerden eksik edilmeyen aspirin sadece ağrılara değil farklı sorunlara da çözüm oluyor. 

İşte aspirinin bilinmeyen kullanım alanları:

-Eğer en sevdiğiniz beyaz gömleğinizde ter izleri varsa ve çıkmak nedir bilmiyorlarsa yapmanız gereken şey lekeli bölüme aspirin sürmek. 2 adet aspirini biraz suyun içinde eritin ve lekeli bölgeye sürerek 2-3 saat bekletin. Bu şekilde sarı ter lekelerinin çıktığını göreceksiniz. 

-Aspirini saç rengi sabitleyici olarak da kullanabilirsiniz. Havuza ya da denize girmeden önce 5-6 adet aspirini ılık suyun içinde eritin ve saçınıza sürün. Bu işlem saçlarınızın rengini koruyarak havuz ve deniz suyunun saçlarınıza zarar vermesini engelleyecektir. 

-Eğer cildinizde sivilceler varsa bu durumdan da sizleri aspirin kurtarabilir. Bir adet aspirini biraz suyun içinde karıştırın ve sivilce olan bölgeye uygulayın. Bu işlem sivilcenin kızarıklığını ve ağrısını alacaktır. 

-Kepek sorunu yaşıyorsanız iki adet aspirini kırın ve şampuanladıktan sonra saçınıza sürün. Saçlarınızda kepek oluşumunun azaldığını göreceksiniz. 

 

Mermer desenli fincanlar moda oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Mermer desenli fincanlar moda oldu!
Bensu Soral düğün hazırlıklarına başladı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Bensu Soral düğün hazırlıklarına başladı mı?

BİR YORUM YAPIN 0