Karbonatın bilinmeyen faydaları

Mutfakta genellikle kekleri ve pastaları kabartmak için kullanılan karbonatın kimsenin bilmediği birbirinden farklı kullanım alanları var. İşte o kullanım alanları…

Sadece hamur işlerini kabartmak için kullanılan karbonat sağlıktan güzelliğe birçok faydaya sahip.

İşte o faydalar...

-Yeşil sebzelerin haşlanarak tüketilmesi çok yararlıdır. Eğer sebze haşlarken içine karbonat koyarsanız sebzeler rengini kaybetmeden haşlanır ve canlı bir görünüme sahip olurlar.

-Eğer cam fırın kaplarını yıkamanıza rağmen yağ lekeleri çıkmıyorsa bu kapların içine sıcak su ve karbonat ekleyin. Bir süre böyle bekleyin. Yağ lekelerinin çıktığını göreceksiniz.

-Eğer idrar yollarınızda bir yanma hissediyorsanız bir su bardağı suyun içinde bir çay kaşığı karbonatı eritip için. Bu şekilde idrar yolu yanmasından kurtulabilirsiniz.

-Kedi kumunuz kötü kokuyorsa bu kokuyu engellemek için içine karbonat atabilirsiniz.

-Karbonatı el bakımı içinde kullanabilirsiniz. Bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat atıp ellerinize sürün. Ellerinizin yumuşadığını göreceksiniz.

-Halılarda bulunan ve çıkmak nedir bilemeyen lekeler içinde karbonatı kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı karbonatın içine bir iki damla su koyarak krem kıvamına getirin. Daha sonra halıda bulunan lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. Daha sonra elektrik süpürgesi ile süpürün. Halıdan lekenin çıktığını göreceksiniz. 

Haftasonu kaçamağı için sonbahar kombini

İLİŞKİLİ HABER

Haftasonu kaçamağı için sonbahar kombini
Limon uzun süre nasıl taze tutulur?

İLİŞKİLİ HABER

Limon uzun süre nasıl taze tutulur?
Cildinizde sivilce varsa asla dokunmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Cildinizde sivilce varsa asla dokunmayın!

BİR YORUM YAPIN 0