Çamaşırlar nasıl beyazlatılır? Çamaşırları kar gibi yapan ilginç yöntemler

Eski dönemdeki kadınların beyaz çamaşırları adeta dillere destan olurmuş. Beyaz çamaşırlar çoğu kadının en hassas olduğu konudur. Eğer beyaz çamaşırlarınızın daha da beyaz olmasını istiyorsanız bu önerilere kulak verebilirsiniz.

Beyaz çamaşırlar zamanla rengini kaybederek gri bir renge bürünürler. Siz ne kadar dikkat etseniz de beyaz çamaşırlar kolaylıkla lekelenebilir, sararabilir, yanlış yıkama yöntemleri nedeniyle ilk günkü beyazlıklarını kaybedebilir. Beyaz çamaşırların renginin kaybetmemesi için uygulanması gereken bazı ipuçları vardır. Kıyafetlerinizin sürekli kar beyazı olsun istiyorsanız "beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır, beyaz çamaşırları bembeyaz yapmanın püf noktaları" haberimizde detayları bulabilirsiniz. İşte beyaz çamaşırların rengini kaybetmeden daha da beyaz olmalarını sağlayacak püf noktaları:

- Beyaz çamaşırları her zaman sadece kendi renkleri ile yıkayın. Rengi ne kadar açık olursa olsun asla başka renklerde kıyafetler ile aynı yerde yıkmayın.

- Beyaz çamaşırları yıkayacaksanız makineyi fazla doldurmayın. Eğer çamaşır makinesi çok fazla kıyafetle doldurulursa içinde bulunan beyazların renkleri koyulaşır. 

- Beyaz çamaşırlarınızı makinede kurutmayın. Açık havada rüzgâr ile kurmalarını sağlayın.

- Çoğu zaman beyazların rengini açmak için kullanılan çamaşır suyunu çok dikkatli kullanın. Havlu ya da iç çamaşırlarında iyi sonuçlar veren çamaşır suyu triko kazakların ya da keten pantolonların rengini bozabilir. Bu gibi eşyaları yıkarken çamaşır suyu kullanmamaya özen gösterin.

- Eğer çamaşırlarınızı doğal yollarla beyazlatmak istiyorsanız limon suyunu kullanabilirsiniz. Özellikle hassas kumaşlar için limon suyu en iyi yöntemdir. Beyazlığını korumasını istediğiniz eşyanızı sıcak suyun içine koyun ve içine yarım limon suyunu ekleyin. Bu şekilde bir saat bekletin. Eşyanızın temizlendiğini göreceksiniz.

- Beyaz eşyalarınızı yıkarken yapmanız gereken bir diğer işlem de makinenin içine yarım bardak sirke eklemek. Sirke de limon suyu gibi çamaşırlarınızın rengini açar ve parlamasına yardım eder. 

Beyaz kumaşlar üzerinde yemek lekelerinden saç boyasına tüm lekeleri kolayca çıkarmanıza yardımcı olan sirkeyi, çamaşır makinenize de ekleyebilirsiniz.

Zor bir leke çıkarmak istiyorsanız; lekeli kıyafetinizi, ufak bir leğen içerisine ekleyeceğiniz yarım su bardağı sirkede bir gece bekletmeniz yeterli. 

Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edilmeli? 2020 güneş gözlüğü modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edilmeli? 2020 güneş gözlüğü modelleri
2020 halı modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2020 halı modelleri ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0