Kimyasallar olmadan ev temizliği nasıl yapılır?

Kimyasal deterjanları kullanmadan ev temizliği yapabilir, evinizdeki kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Temizlik yaparken kullanılan kimyasal deterjanlar, bir çok cilt hastalığına neden oluyor. Peki yemek yapmak için kullandığınız yiyecek ve içecekleri temizlikte de kullanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte temizlik yaparken kullanılacak sağlıklı ve farklı yöntemler...

-Bakırlarınızı temizlemek için ketçap kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ketçabı bakır eşyanızın üzerine dökmek ve ovalamak. Bu şekilde bakırlarınızın parladığını göreceksiniz.

-Sadece bakırlarınızı değil gümüşlerinizi de ketçap ile parlatabilirsiniz.

-Evde balık kızarttığınızda ya da evinize kötü bir koku hâkim olduğunda yapmanız gereken çok basit. Bir bardağın içine Türk kahvesi koyun ve kokan bölgeye yerleştirin. Türk kahvesi odada bulunan kokuyu hapsedecek ve kötü koku gidecektir.

-Sadece kötü kokuyu yok etmekle kalmayan kahve, çiçekleriniz içinde doğal bir gübre işlevi görüyor. Sabahları içtiğiniz kahvenin telvesini çiçeklerinizin toprağına gömün. Böylelikle daha sağlıklı büyüdüğünü göreceksiniz.

-Çay da ev temizliğinde kullanılabilecek içecekler arasında. Paspaslayacağınız parke için hazırladığınız suyun içine demlenmiş çayı dökün ve silin. Parkeleriniz yeni gibi parlayacaktır.

- Halınızı temizlemek için kirli olan bölüme nişasta serpin ve elektrik süpürgesi ile süpürün. Bu sayede halınız kirlerden arınacaktır.

Dip sos nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dip sos nasıl yapılır?
Kuruyan ellere doğal nemlendirici krem

İLİŞKİLİ HABER

Kuruyan ellere doğal nemlendirici krem
Neslihan Atagül'ün kabusu geri döndü

İLİŞKİLİ HABER

Neslihan Atagül'ün kabusu geri döndü
Alişan Macaristan'dan ev alıyor

İLİŞKİLİ HABER

Alişan Macaristan'dan ev alıyor

BİR YORUM YAPIN 0