Beyaz eşyalar nasıl temizlenir?

Günlük hayatta çok sık kullandığınız ve hayatınızı kolaylaştıran beyaz eşyaları temizlemenin en kolay yolunu bilmek istiyorsanız bu haber tam size göre...

Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri gibi eşyaların ömürlerinin uzun olması için sık aralıklarla temizlenmeleri gerekir. Peki bu eşyalar en sağlıklı şekilde nasıl temizlenmelidir? 

İşte cevabı...

Beyaz eşyalar arasında en sık ve en titiz temizlenmesi gereken buzdolaplarıdır. Temel gıda maddelerimizi saklamak için kullandığımız buzdolapları içine dökülen ya da konulan yiyecekler sebebi ile kokabilmektedirler. 

Buzdolabınızı temizlemeden önce ilk yapmanız gereken kazalara sebebiyet vermemek için buzdolabınızın fişini çekmektir. Daha sonra buzdolabının içinde bulunan her şey çıkartılır. Bir kovanın içine su ve bir bardak sirke konulur ve buzdolabı bu su ile silinir. Bu işlem sayesinde buzdolabınız temizlenirken içinde bulunan mikroplar kırılır. 

Bulaşık makinesi de mutfakta en çok kullanılan beyaz eşyalar arasındadır. Bulaşık makinenizi temizlemek için deterjan konu bölümüne bir kaşık karbonat koyun. Sıvı deterjan kısmına da sirke koyun ve makinenizi boş bir şekilde çalıştırın. 

Beyaz eşyalar arasında kadınların en büyük yardımcısı çamaşır makineleridir. Çamaşır makinelerini temizlemek için deterjan gözüne bir bardak sirke koyun. Daha sonra yüksek programda çalıştırın. Bu makinenizin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bu işlemi altı ayda bir tekrarlayın. 

 

Stil sahibi olmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Stil sahibi olmanın yolları
Doğru bir iletişim için öğretmen tavsiyeleri

İLİŞKİLİ HABER

Doğru bir iletişim için öğretmen tavsiyeleri

BİR YORUM YAPIN 0