Ayakkabı nasıl boyanır?

Şıklığınızı tamamlayan en önemli unsur ayakkabılarınızdır. Bu nedenle ayakkabılarınızın temiz görünmesi gerekir. İşte ayakkabıları boyamanın püf noktaları...

Ayakkablarınızın temizliği son derece önemlidir. Bu temizliğin sağlanması için de ayakkabıların düzenli olarak boyanması gerekir. Peki ayakkabı boyamanın dikkat edilmesi gereken hususları nelerdir? 

İşte cevabı...

Ayakkabılarınızı boyamak için ilk önce ıslak bir mendil ya da bir bezle ayakkabılar temizlenmelidir. Bu temizleme işleminin ardından kurumaya bırakılmalıdır. 

Kuruma sonrası ayakkabı eğer deri ise yumuşak bir süngerin üzerine yeteri miktarda boya sürülür. Sürülen boya ayakkabının her bölgesine yedirilir. Ayakkabı 10 dakika kadar kurumaya bırakılır. 

Bu aşamada temiz ve kuru bir bez alınarak üzerine cila sürülür. Cilalı bez ayakkabının her tarafında gezdirilir. Bu işlem haftada 2 kez yapılır. 

Eğer temizlemek istediğiniz ayakkabı süet bir ayakkabı ise daha farklı bir işlem uygulanır. Süet ayakkabı yağmur suyundan çok çabuk etkilenen ve üzerinde lekeler oluşan bir ayakkabıdır. Bu sebeple kötü havalarda giyilmemelidir. 

Süet ayakkabının üzeri kuru bir süngerle silinir. Daha sonra ıslak bir bezle ayakkabının her yeri temizlenir. İçine kağıt havlu koyarak kuruması için beklenir. 

Bu işlem yapılırken süet ayakkabının üzerinde leke kalmamasına dikkat edilmesi gerekir. 

 

 

 

Uykusuzluğa ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Uykusuzluğa ne iyi gelir?
Uzun kirpikler için maskara uygulamaları

İLİŞKİLİ HABER

Uzun kirpikler için maskara uygulamaları
Merve Boluğur: ''Çok havalı değil mi?''

İLİŞKİLİ HABER

Merve Boluğur: ''Çok havalı değil mi?''

BİR YORUM YAPIN 0