Çamaşır yumuşatıcının zararları nelerdir?

Hemen hemen herkesin çamaşırlarının güzel kokması ve yumuşak olması için kullandığı yumuşatıcılar insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. İşte yumuşatıcıların zararları...

Birçok kadın çamaşırlarını yıkadığında ferah ve güzel kokmasını aynı zamanda da yumuşak olmasını ister. Bunu sağlamak içinde çamaşır yumuşatıcılar kullanılır. Ancak her yıkamada kullanılan çamaşır yumuşatıcılar özellikle bebeklerin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. 

Bu zararın en temel sebebi ise çamaşır yumuşatıcıların içinde bulunan kloroform maddesi. Bu madde tene direk temas eden kıyafetlerde kullanıldığında zamanla kişilerde sinir sistemi bozukluklarına neden oluyor. Bununla kalmayarak yumuşatıcıların içine konulan ve güzel kokmasını sağlayan maddeler de astım ve alerji gibi rahatsızlıkları tetikliyor. 

Bunların dışında piyasada satılan çoğu yumuşatıcının içinde terpinolen, etil asetat, benzil alkol, benzil asetat, alpha terpineol gibi insan sağlığına son derece zararlı maddeler bulunuyor. 

Yumuşatıcıların bu etkilerinden kurtulmak için olabildiğince az yumuşatıcı kullanmak gerekiyor. Ayrıca çocuk ve bebeklerin kıyafetlerinde asla yumuşatıcı kullanılmamalıdır. 

Eğer imkan varsa evde kendi yumuşatıcınızı yapabilirsiniz. 

Evde yumuşatıcı tarifi için buraya tıklayın

 

Uykusuzluğa ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Uykusuzluğa ne iyi gelir?

BİR YORUM YAPIN 1

DAMLA 4 yıl önce

teşekürrrlerr..