Atık yağlar nasıl değerlendirilir?

Kızartma ya da yemek yaptıktan sonra geri kalan yağın çevreyi ve mutfak borularınızı kirletmesini istemiyorsanız bu önerileri uygulayabilirsiniz.

Lavaboya dökülen atık yağlar çevreye büyük zararlar veriyor. Lavaboya dökülen bir litre atık bir milyon metreküp temiz suyu kirletiyor. Sizde evinizde alacağınız önlemlerle atık yağların çevreye olan zararlarını en aza indirebilirsiniz.

İşte o yöntemler…

- Eğer atık yağların işlevsel olarak kullanmak istiyorsanız onlardan kandil yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken çok basit. Bir adet mandalinayı alın ve içine atık yağı dökün.

Daha sonra içine elinizle şekil vererek sivrileştirdiğiniz pamuğu koyun. İşte kandiliniz hazır isterseniz içine esansiyel yağlardan koyup etrafa güzel kokular yaymasını sağlayabilirsiniz.

- Tava da kızartma yaptığınızda yağı eğer tekrar kullanmayacaksanız kâğıt havlu ile yağı çekin. Kâğıt havlular yağların tamamını çekene kadar bu işleme devam edin. Bu şekilde lavaboya dökmeden yağlardan kurtulmuş olursunuz.

- Atık yağlardan kurtulmanın bir diğer yolu ise yağları geri dönüşüm merkezlerine ulaştırmak. Kullandığınız yağları cam şişelerin içinde biriktirin ve evinize en yakın geri dönüşüm merkezine bırakın. 

Araba bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Araba bakımı nasıl yapılır?
Göz seğirmelerini önlemenin yolu

İLİŞKİLİ HABER

Göz seğirmelerini önlemenin yolu
Dil kanseri nedir? Belirtileri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Dil kanseri nedir? Belirtileri neler?

BİR YORUM YAPIN 1

Semanur 6 yıl önce

Çok iyiydi bence sağolun:)